Livre
Néerlandais

Slaapboek

Dr. Seuss (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Luis Jan Jaap gaapt zo aanstekelijk dat de een na de ander met hem mee gaat gapen. Prentvertelling met pentekeningen die met enkele steunkleuren zijn ingevuld en tekst op rijm. Vanaf ca. 4,5 jaar.
Sujet
Slapen gaan
Titre
Slaapboek
Auteur
Dr. Seuss
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dr. Seuss's sleep book
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2017 | Autres éditions
58 p. : ill.
ISBN
9789025751586 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kolderieke prentvertelling op rijm waarin een luis, genaamd Jan Jaap, zo aanstekelijk gaapt, dat de een na de ander mee gaat doen tot en met hele wandelclubs aan toe – inclusief de (voor)lezer, hoewel het verhaal boeiend en levendig genoeg is! De vertaling is uitstekend en knap compleet met alliteratie en woordspelingen. Het hele boek is een bizarre droom, bevolkt met allerlei wezens met hun verschillende slaapgewoonten. De oorspronkelijke uitgave verscheen al begin jaren zestig; de pentekeningen, slechts ingekleurd met groen, rood, roze en geel zijn echter tijdloos en vullen de tekst uitstekend aan. De voorlees- en zelfleesboeken van de auteur worden nog steeds regelmatig herdrukt. Vanaf ca. 4 jaar.

Slaapboek

Het 'Slaapboek – Om te lezen voor het slapengaan' is het beste medicijn voor lezers die de slaap niet kunnen vatten. Jan Jaap is een kleine luis, die zo aanstekelijk gaapt dat hij met zijn gegaap een hele wondere wereld aansteekt. Zijn zeven neven, de Geeuwenbrug, de Baksteenvogels, de Zigzag-Zigoten, de Kandelaars, ... en tenslotte krijgt de gaap ook de lezer of voorlezer te pakken, of je dat nu wil of niet. Heel vreemd want het verhaal is bijzonder grappig, boeiend en levendig. Je zou kunnen stellen dat een glimlachende gaap je willens nillens overvalt.
De pentekeningen van de hand van de auteur zelf werden ingekleurd met slechts vier kleuren: groen, geel, roze en rood. De tekeningen zijn tijdloos, sommige zijn echt hilarisch te noemen en spreken boekdelen en ze vullen de tekst perfect aan. De expressie en dynamiek spat van de tekeningen af.
De auteur tovert met taal waardoor de meest gekke en bizarre woorden ontstaan. Ondanks alle gekkigheid blijft het herkenbaar. De ge…Lire la suite

À propos de Dr. Seuss

Theodor Seuss Geisel, dit Dr. Seuss, est un auteur pour enfants, caricaturiste politique et animateur américain, né le 2 mars 1904 et mort le 24 septembre 1991. Il est surtout connu pour son travail d’écriture et d’illustration de plus de 60 livres sous le pseudonyme de Docteur Seuss. Son travail comprend de nombreux livres pour enfants parmi les plus populaires de tous les temps, vendus à plus de 600 millions d'exemplaires et traduits dans plus de 20 langues au moment de son décès.

Geisel a adopté le nom de Dr. Seuss alors qu'il était étudiant de premier cycle au Dartmouth College et a continué de l'utiliser comme étudiant de troisième cycle au Lincoln College d'Oxford. Il quitte Oxford en 1927 pour commencer sa carrière en tant qu'illustrateur et dessinateur pour Vanity F…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions