Livre
Néerlandais

Kleuren met de krijtjes

Drew Daywalt (auteur), Oliver Jeffers (auteur), Koos Meinderts (traducteur)
De krijtjes van Teun laten zien welke tekeningen ze hebben gekleurd. Paars Krijtje kleurde een draak, Grijs Krijtje een neushoorn, een nijlpaard en een olifant en wit krijtje een witte poes in de sneeuw. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Kleuren
Titre
Kleuren met de krijtjes
Auteur
Drew Daywalt Oliver Jeffers
Traducteur
Koos Meinderts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The crayons' book of colors
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, © 2017
[18] p. : ill.
ISBN
9789026144059 (hardback)
Placing suggestion
Kleuren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit hardkartonnen vierkante prentenboekje worden de kleuren van krijtjes benoemd. Het zijn de krijtjes van Teun, bekend van de populaire prentenboeken ‘De krijtjes staken’ en ‘De groeten van de krijtjes’*, gemaakt door hetzelfde duo. Elk krijtje laat zien welke tekening hij heeft gekleurd, tekeningen gemaakt door Teun. Op de laatste dubbele pagina staat een bontgekleurde tekening met alle benoemde en gebruikte kleuren. In deze uitgave zijn alleen de kleuren en een deel van de tekst gebruikt; kleurherkenning is het enige doel. Hiermee gaan de originaliteit, humor en opgeroepen emoties van het bekroonde origineel verloren. Tegelijkertijd verscheen 'Tellen met de krijtjes'**. Vanaf ca. 2 jaar.

Kleuren met de krijtjes

Na het succesvolle kleuterverhaal 'De krijtjes staken', opgevolgd door 'De groeten van de krijtjes', werken Drew Daywalt en Oliver Jeffers verder samen aan kartonboekjes. Ideaal voor peutertjes, die ook kennis willen maken met de krijtjes uit Teuns kleurdoos. De twaalf krijtjes laten de kinderen één voor één zien wat hun sterke kanten zijn. Sommigen, onder andere het blauw en groene krijtje, tonen een heel arsenaal aan leuke dingen om te tekenen. Anderen, zoals het perzikkleurig krijtje en beige krijtje hebben het dan weer wat moeilijker om te tonen wat ze kunnen.Een leuk verhaal voor peuters om de kleuren te leren kennen, vol duidelijke en sprekende tekeningen. De stijl van Jeffers en de tekst van Daywalt vullen elkaar mooi aan en geven een nieuwe en frisse draai aan een klassiek peuterthema. De tekst is beknopt en to the point. Als afsluiter krijg je een mooie tekening. Het resultaat wanneer je vol enthousiasme aan de slag gaat en al je krijtjes samenwerken. Ee…Lire la suite

Suggestions