Bande dessinée
Néerlandais

Uit de lucht gevallen

Dugomier (scénariste), Benoît Ers (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
In de lente van 1943 stort een geallieerd vliegtuig neer bij Pontain l’Écluse, het dorp waar François, Lisa en Eusèbe hun verzetsnetwerk, De Lynx, hebben opgericht. De Duitsers speuren de omgeving af, op zoek naar de piloten die lijken te zijn verdwenen. De Lynx zet alles op alles om de piloten eerder terug te vinden en ze te helpen terugkeren naar Engeland.
Titre
Uit de lucht gevallen
Scénariste
Dugomier
Dessinateur
Benoît Ers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Tombés du ciel
Éditeur
Brussel: Le Lombard, 2021 | Autres éditions
45 p. : ill.
ISBN
9789064218484 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit nieuwste album uit deze stripserie over de verzetsactiviteiten van de Franse jongens François en Eusèbe en het Duitse weesmeisje Lisa, die samen het verzetsgroepje 'De lynx' vormen, krijgen zij te maken met neergestort Amerikaans vliegtuigpersoneel. Een daarvan is gewond, wat een extra complicatie met zich meebrengt. Om hen het land uit te krijgen moeten zij met de uiterste voorzichtigheid handelen. Ook nu weer wordt er naast spannende situaties een aansprekend beeld geboden van het leven onder een steeds meer eisende bezetter. Daarbij krijgen zich beklagende huisvrouwen een duidelijke rol. Het heldere verhaal speelt in 1943 en eindigt met de landing van de geallieerden op Sicilië. Het verhaal is weliswaar op de Franse situatie gericht en verwacht van de lezer enig inzicht in de politieke situatie aldaar, maar veel is heel goed vergelijkbaar met die tijd in ons land. Het geheel is getekend in de typische ronde stijl van de Robbedoes-stal, waardoor ook akelige situaties iets min…Lire la suite

À propos de Dugomier

Vincent Dugomier de son vrai nom Vincent Lodewick, né à Uccle (Bruxelles) le 20 août 1964, est un auteur de bande dessinée belge.

Carrière

Formation et débuts

Au milieu des années 1981, il suit les cours du soir donnés par Eddy Paape à l'Académie de Saint-Gilles.

De 1987 à 1991, il écrit des scénarios d'animations pour Le Journal de Spirou avec, au dessin, Benoît Ers, Mauricet, Bruno Wesel, Olis, Bruno Gazzotti, Jean-Luc Cornette, Philippe Wurm, etc. C'est également dans le Journal de Spirou que nait sa première série, La Vie secrète des poubelles avec les dessins de Malik.

En 1990, il livre 144 gags en une planche pour Marsu Product…En lire plus sur Wikipedia