Wij leugenaars

E. Lockhart (auteur), Sandra van de Ven (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Als Cadence 15 jaar is krijgt ze op het privé-eiland van haar familie een ongeluk. Het enige wat ze zich herinnert, is haar verliefdheid en flarden van gebeurtenissen. Maar niemand wil haar vertellen wat er echt is gebeurd. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Wij leugenaars
Auteur
E. Lockhart
Traducteur
Sandra van de Ven
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
We were liars
Éditeur
Utrecht: De Fontein Jeugd, 2023 | Autres éditions
270 p.
Date de sortie
04-07-2023
ISBN
9789026167652 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 17-jarige Cadence (ik-figuur) is het oudste kleinkind in de rijke Amerikaanse familie Sinclair (opa, drie gescheiden dochters en zeven kleinkinderen). Elk jaar brengt de familie samen de zomervakantie door op opa’s privé-eiland. Samen met leeftijdgenoten neef Johnny, nicht Mirren en knappe buitenstaander Gat vormt Cadence er een hechte club. Maar op haar vijftiende is er iets gebeurd, waardoor alles veranderde. Na een zomervakantie met haar vader naar Europa keert Cadence twee zomers later terug op het eiland. Ze lijdt aan zware migraine-aanvallen en selectief geheugenverlies als gevolg van een raadselachtig ongeluk twee jaar eerder. Niemand wil vertellen wat er in haar laatste zomer op het eiland is gebeurd. Maar langzaam keert het geheugen terug en komt ze achter een gruwelijke waarheid. Complexe familiegeschiedenis vol hebzucht, intriges, jaloezie, wraak en discriminatie. De personages zijn matig uitgediept. Vlot verteld fascinerend verhaal met veel flashbacks, geschreven in een…Lire la suite

Wij leugenaars

De zeventienjarige Cadence, oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair, lijdt aan geheugenverlies en heeft regelmatig migraineaanvallen. Na een zomer afwezig te zijn geweest, keert ze nu terug naar het privé-eiland waar haar familie elk jaar de zomer doorbrengt. Haar opa, een pater familias die vasthoudt aan elitaire waarden en oude tradities, regeert het eiland als een dictator. Dit jaar is alles anders en Cadence gaat op zoek bij haar vrienden, familieleden en in haar geheugen om zich te herinneren wat er twee jaar geleden tijdens de zomer van haar ongeluk, op het eiland is gebeurd. Alle andere zomers waren vol plezier en genieten met haar lievelingsneef Johnny en -nicht Mirren en haar liefde voor buitenstaander Gat. Een voor een herbeleeft ze de vakanties in haar gedachten en merk je hoe de kinderen langzaam veranderen en volwassener worden. Het wordt een emotionele tocht, waarbij zowel voor Cadence als voor de lezer de gruwelijke waarheid langzaam maar zeker komt bove…Lire la suite

À propos de E. Lockhart

Emily Jenkins est née le 13 septembre 1967 à New York. Elle utilise souvent comme nom de plume : E. Lockhart. Elle est écrivaine américaine de livres pour enfants, romans pour adolescents ou encore fictions pour adultes. Elle a grandi à Cambridge (Massachusetts) et à Seattle et a étudié l'anglais au Vassar College. Emily a eu ensuite son doctorat en littérature anglaise. Elle vit actuellement dans la région de New York.

Jenkins écrit sous le nom de Lockhart pour le marché des adolescents, reprenant le nom de sa grand-mère. Son premier roman a été The Boyfriend List publié en 2004.

Œuvres

Livres pour enfants

  • Invisible Inkling, 2011
  • Skunkdog, 2008

Livres pour adolescents…En lire plus sur Wikipedia