Livre
Plusieurs formats
Formats accessibles:

20000 mijlen onder zee : de geschiedenis van kapitein Nemo

Ed Franck (auteur), Jules Verne (antécédent bibliographique)

20000 mijlen onder zee : de geschiedenis van kapitein Nemo

Ed Franck (auteur), Jules Verne (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Bij een schipbreuk wordt een aantal wetenschappers gevangengenomen door de geheimzinnige kapitein Nemo in zijn onderzeeboot. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
20000 mijlen onder zee : de geschiedenis van kapitein Nemo / Ed Franck ; naar Jules Verne
Ed Franck
Antécédent bibliographique
Jules Verne
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2004
167 p.
90-5908-120-X

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit is een bewerking van het bekende boek van Jules Verne, de 19e-eeuwse Franse schrijver van fantastische reisverhalen. De verteller (in de ikvorm) is de Franse professor Arronax, die in 1858 met een fregat op zoek gaat naar een geheimzinnig gigantisch langwerpig voorwerp of wezen dat op de oceaan zorgt voor consternatie en rampzalige aanvaringen. Na een maanden zoeken, ziet hij het enorme lichtgevende monster. Bij een poging van de fregatbemanning om het te harpoeneren slaat Arronax overboord, waarna hij terechtkomt op "een soort onderzees vaartuig in de vorm van een metalen vis", de Nautilus.

De kapitein, die zich Nemo (niemand) noemt, heeft met de mensheid en de beschaving gebroken, en leeft met zijn trouwe bemanning in zijn geavanceerde duikboot in afzondering zonder zich te storen aan wetten of grenzen. Oorlogsbodems die hem op de hielen zitten, keldert hij meedogenloos. Arronax moet aan boord blijven en Nemo gezelschap houden op zijn onderzeese, misschien wel zijn laatst…Lire la suite
De schrijver heeft de geschiedenis van kapitein Nemo en zijn Nautilus herverteld aan de hand van twee boeken van Jules Verne ("20.000 mijlen onder de zee" en "Het geheimzinnige eiland"). Hierdoor is voor het eerst het hele verhaal in een boek, verkort, te lezen. Het verhaal wordt verteld door professor Aronnax die na een schipbreuk in de Nautilus belandt. Het taalgebruik is modern; bij de hervertelling zijn uitweidingen en houterige dialogen verdwenen, waardoor het verhaal weer zeer aantrekkelijk is geworden. Er zijn geen illustraties buiten het voorplat dat kapitein Nemo in zijn Nautilus laat zien. Met nawoord over de auteur en zijn boeken. Een nog steeds spannend en uitnodigend verhaal dat door kinderen vanaf 11 jaar met genoegen zal worden gelezen.

Suggestions