Daisy
Néerlandais

Dracula

Ed Franck (auteur), Bram Stoker (antécédent bibliographique), Frieda Dewitte (narrateur)

Dracula

Ed Franck (auteur), Bram Stoker (antécédent bibliographique), Frieda Dewitte (narrateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De jonge Engelsman Jonathan Harker komt tijdens zijn zakenreis onverwacht terecht op het kasteel van Graaf Dracula. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Dracula
Titre
Dracula
Auteur
Ed Franck
Antécédent bibliographique
Bram Stoker
Narrateur
Frieda Dewitte  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Durée
06:59:10
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het klassieke hoogtepunt uit de traditie van de 'gothic tale' wordt hier voor moderne lezers opnieuw verteld. Het taalgebruik is aan hedendaagse normen aangepast, de roman is van al te wijdlopige passages ontdaan. Een groepje oprechte stervelingen bestrijdt met gevaar voor eigen leven het gruwelijke en besmettelijke vampirisme. Ze slagen erin de aanstichter van het kwaad uit te schakelen. Op de hertaling valt weinig aan te merken. De compositie is barok genoeg gebleven: als in het origineel bestaat de vertelling onder andere uit dagboek- en brieffragmenten. Het al te fantastische en het geëxalteerde in de karakters zullen voor niet-liefhebbers van het genre altijd een struikelblok blijven. Wie er wel van houdt, beschikt nu over een prettig leesbare bewerking in eigentijdse taal. Aan het eind geeft de auteur een tamelijk uitvoerige historische toelichting en een verantwoording. Eerder bewerkte hij 'De hut van oom Tom', 'Moby Dick' en '20.000 mijlen onder zee'. Vanaf ca. 12 jaar.

Dracula

Na ‘De hut van oom Tom’, ‘Moby Dick’, ‘20.000 mijlen onder zee’, en ‘De klokkenluider van de Notre-Dame’, heeft Ed Franck zijn tanden gezet in Bram Stokers Dracula. Het verhaal is bekend, vraag is vooral hoe Ed Franck ermee omspringt. Trouw aan de meester bouwt hij het verhaal op vanuit verschillende getuigenissen, hier beperkt tot dagboekfragmenten en brieven van de zes hoofdrolspelers die de strijd aangaan met Dracula. In vergelijking met het origineel heeft Ed Franck ingekort en strikt chronologisch geordend, om het voor jonge lezers bereikbaar te maken. Door deze ingrepen houdt de auteur de vaart in het verhaal, en sleept hij je mee in het onwaarschijnlijke hoogtepunt uit de griezelliteratuur. De schitterende coverillustratie zet de toon.

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque