Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het huis van eb en vloed

Ed Franck (auteur)

Het huis van eb en vloed

Public cible:
12-14 ans et plus
In lange overpeinzingen over de zin van het leven en haar verliefdheid op een jonge fotograaf probeert een tienermeisje te besluiten of ze met hem een vaste relatie wil of niet. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Het huis van eb en vloed
Auteur
Ed Franck
Langue
Néerlandais
Édition
3de, herz. dr.
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2004 | Autres éditions
89 p.
ISBN
90-5908-111-0 9789059081116 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Onvrolijke liefde

,,Waarom vlucht ik altijd in verzinsels, en waarom blijf ik me verbergen in Laura?'' Met die vraag sluit de zeventienjarige Manouk haar oude schrift. Ze wil opnieuw beginnen: ,,Ik moet het lef hebben om alles zonder omwegen neer te schrijven.'' Ze neemt haar schoudertas en fietst de velden in.

De eerste zinnen in haar nieuwe schrift zijn meteen vlijmscherp: ,,De stilte is hier heel anders dan thuis. Daar is de stilte tot barstens toe gevuld met alles wat niet wordt gezegd.'' Thuis heerst er koude oorlog tussen haar ouders, en vrienden om op terug te vallen heeft Manouk niet.

Tijdens een van haar tochten ontdekt ze bij een oude abdij een vervallen huisje. Ze raakt onmiddellijk in de ban van zijn bewoner, de jonge fotograaf Arne. Hij roept verwarrende gevoelens bij haar op. Hij zegt andere dingen dan de jongens van haar leeftijd, in zijn ogen ligt soms een vreemde treurnis en als ze vragen stelt over zijn verleden, klapt hij dicht. Ze heeft het gevoel dat hij haar haar gr…Lire la suite

Manouk is een meisje dat veel nadenkt over het leven en haar leefomgeving. Daarom wandelt ze vaak in de omgeving van de abdij. Op een goede dag leert ze daar de fotograaf Arne kennen, die woont in het huisje Eb en Vloed. Niet alleen Manouk blijkt een gecompliceerd karakter te hebben: Arne ook. Aan het eind besluiten ze niet samen verder te gaan. Een psychologisch getint verhaal waarin Manouk, een puber, op zoek is naar haar eigen ik. Hierbij zijn het slechte huwelijk van haar ouders en haar verliefdheid op een jongen met evengrote problemen als zijzelf van grote invloed. Haar onzekerheid probeert ze van zich af te schrijven in een groot schrift dat in het begin de basis voor een manuscript moet zijn. Deze passages (vaak lange monologen in de ik-vorm) zijn cursief in het boek afgedrukt en gaan als een rode draad door het verhaal. De kleurstelling van de kaft typeert de sfeer van het verhaal: somber en kleurloos, diepgaand. De titel is zeer toepasselijk voor de karakters van Manouk en A…Lire la suite