Als de homoseksuele schuchtere Camiel na jaren zijn jeugdvriend Simon, Amsterdamse hetero en hasjdealer, weer tegenkomt, blijkt deze ernstig ziek te zijn
Sujet
Euthanasie
Titre
Simon / scen. en regie Eddy Terstall
Directeur
Eddy Terstall
Compositeur
Paul De Munnik
Acteur
Cees Geel Marcel Hensema Nadja Hupscher Rifka Lodeizen Johnny De Mol
Langue
Néerlandais
Éditeur
A-Film, 2011 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
ca. 104 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Frans, Engels
EAN
8716777936139

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 31 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nederlandse speelfilm, inzending voor de Oscars voor Beste Buitenlandse film, uit 2004 van Eddy Terstall, met Cees Geel, Marcel Hensema, Rifka Lodeizen e.a. Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse hetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijk vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar veertien jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn. Belinda van de Graaf (Trouw 30-9-'04): 'Als acteursregisseur en als taalwonder, en als iemand die een fantastische komedie bijna geruisloos kan laten overgaan in een hartverscheurend drama, mag Terstall snel met de twee andere pilaren van zijn trilogie komen: Sextet en Vox Populi.' Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 30-9-'04) geeft 4 (van 5) sterren: 'Simon is niet alleen buitengewoon ontroerend - zonder ooit melodramatisch te worden…Lire la suite

À propos de Eddy Terstall

CC BY-SA 2.0 - Image by Kennisland

Eddy Terstall, né le 20 avril 1964 à Amsterdam, est un réalisateur, scénariste et acteur néerlandais.

Filmographie

Réalisateur et scénariste

  • 1992 : Transit
  • 1995 : Walhalla
  • 1997 : Bastards & Bridesmaids
  • 1998 : Babylon
  • 1999 : De Boekverfilming
  • 2000 : Rent a Friend
  • 2004 : Simon
  • 2005 : Restaurant
  • 2005 : All Souls : co-réalisé avec Mijke de Jong, Hanro Smitsman, Nicole van Kilsdonk, Marco van Geffen, Maarten Treurniet, Tim Oliehoek, Michiel van Jaarsveld, David Lammers, Ger Beukenkamp et Rita Horst
  • 2007 : Sextet
  • 2008 : Vox populi
  • 2012 : DEAL
  • En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque