Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Vijf kinderen en Het

Edith Nesbit (auteur), Hannie Tijman (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Nadat Robert, Anthea, Jane, Cyril en de baby de zandfee psammie ontdekt hebben, mogen ze elke dag een wens doen. Al snel ontdekken ze dat ze voorzichtig moeten zijn met wat ze wensen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Vijf kinderen en Het
Auteur
Edith Nesbit
Traducteur
Hannie Tijman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Five children and it
Éditeur
Elburg: Karmijn Uitgeverij, © 2018
212 p.
ISBN
9789492168214 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vijf kinderen uit één gezin, net verhuisd vanuit Londen naar het platteland, spelen bij een zandafgraving dat ze een tunnel naar Australië graven. Er komt echter een vreemd, bruin, harig en knorrig wezen tevoorschijn, dat ze een zandfee of een psammie noemen. Die blijkt elke dag een wens te kunnen vervullen. In elk van de elf hoofdstukken wordt steeds een wens, al dan niet bewust gevraagd, vervuld, die tot penibele situaties leidt, maar gelukkig bij zonsondergang ook weer ongedaan gemaakt wordt. Oorspronkelijk in 1902 verschenen als feuilleton in een tijdschrift, is dit verhaal nog altijd populair in het Verenigd Koninkrijk, maar is nooit eerder in het Nederlands uitgegeven. Hoewel het nu duidelijk een boek over ‘vroeger’ is (met koetsen, kokkin en kindermeisjes) is het zo humoristisch en fantasievol, dat ook kinderen van nu ervan kunnen genieten. De schrijfster richt zich regelmatig tot de lezer, alsof ze naast je zit voor te lezen. In 2005 is er een speelfilm gemaakt waarin de kind…Lire la suite

À propos de Edith Nesbit

Edith Nesbit (Kennington(Surrey), 15 août 1858 - New Romney (Kent), 4 mai 1924) est une écrivaine britannique, auteur de littérature d'enfance et de jeunesse, également militante socialiste.

Biographie

Née dans un futur faubourg de Londres, fille d'un maître d'école qui meurt peu avant son quatrième anniversaire, Edith Nesbit passe son enfance en France et en Allemagne, la santé fragile de sa sœur nécessitant un changement d'air fréquent.

Très tôt disciple de William Morris, elle épouse en 1880, à l'âge de dix-neuf ans et enceinte de sept mois, Hubert Bland, un employé de banque. Ils ne vivent pas tout de suite ensemble, et leur mariage reste ouvert, Bland ayant deux enfants de sa maîtresse Alice Hoatson, Rosamund et John, qu'Edith élèvera comme…En lire plus sur Wikipedia