Een romantische jongeman wordt in 17e-eeuws Frankrijk in zijn fascinatie voor zijn nichtje ernstig gehinderd door een buitenmaatse neus. Met cd en opdrachten.
Titre
Cyrano de Bergerac
Auteur
Edmond Rostand
Adaptateur
Georges Ulysse
Langue
Français
Éditeur
Recanati: Eli, 2013 | Autres éditions
126 p. : ill. + cd
Note
Vereenvoudigde uitgave (800 woorden)
ISBN
9788853615947 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is 1640 in een door oorlogen verscheurd Parijs. De blik van de toeschouwer (lezer, in dit geval) richt zich op een theater waar een dichter zijn kunsten zal vertonen. Dan verstoort Cyrano de Bergerac de voorstelling; hij is licht ontvlambaar, want zijn neus is nogal lang en de enige die daar grappen over mag maken is hijzelf. Ook is hij gecharmeerd van zijn nichtje Roxane, maar zonder hoop. Er zijn namelijk meer kapers op de kust en met een neus als de zijne kan hij het wel vergeten, denkt hij, al heeft hij één unieke eigenschap: hij weet precies wat vrouwen willen horen... Boekje uit de reeks 'Lire en Français Facile'*. Bewerking, met dikbelijnde illustraties, van dit klassieke romantische toneelstuk van de wisselend gewaardeerde Rostand (1868-1918). Hoewel de schrijver holle retoriek werd verweten, is Cyrano uitgegroeid tot een publieke historische figuur, die velen ontwapende (niet in de laatste plaats door de filmvertolking van Gérard Depardieu.) Met cd waarop acteur Philippe …Lire la suite

À propos de Edmond Rostand

Edmond Rostand, né le 1er avril 1868 à Marseille et mort le 2 décembre 1918 à Paris, est un écrivain, dramaturge, poète et essayiste français.

Il est l'auteur d’une des pièces les plus connues du théâtre français, Cyrano de Bergerac. Son épouse est la poétesse Rosemonde Gérard et il est le père du biologiste et académicien français Jean Rostand.

Biographie

Edmond Eugène Joseph Alexis Rostand naît en avril 1868 à Marseille au no 14 de la rue Monteaux (devenue rue Edmond-Rostand). Issu d'une famille bourgeoise commerçante et banquière, il est le fils de l'…En lire plus sur Wikipedia