Livre
Néerlandais

Pinokkio : de ondeugende pop

Efteling (auteur), Iris Boter (auteur), Alessio Castellani (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Bewerking van het verhaal van de houten pop Pinokkio, die zo graag een echte jongen wil zijn. Misschien kan de blauwe fee helpen? Prentenboek met sfeervolle, nostalgische kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Pinokkio : de ondeugende pop
Auteur
Efteling Iris Boter
Dessinateur
Alessio Castellani
Antécédent bibliographique
Carlo Collodi
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kaatsheuvel: Efteling, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789000350445 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Prentenboekbewerking van het klassieke Italiaanse verhaal, waarvan alleen al in het Nederlands meer dan 200 versies bestaan. In dit grootformaat prentenboek wordt in krap 750 woorden het verhaal van Pinokkio samengevat in een Efteling-versie met Anton Pieck-achtige tekeningen. De naam van de oorspronkelijke auteur wordt dan ook nergens vermeld. Een arme houtsnijder wil een zoon, de fee verandert een stuk hout in de pop Pinokkio, hij gaat naar school, loopt weg, krijgt geld van de poppenspeler, gaat naar Pretland en valt in de zee, waar hij zijn vader Gepetto terugvindt in de buik van een monstervis. En ze leefden nog lang en gelukkig. De tekeningen zijn sfeervol en in stijl van de commedia dell’arte getekend, in roodbruine en blauw-groene aardetinten, en in lichtbauw wanneer de fee verschijnt; op de laatste pagina met een grote uitvouwpagina. Als eerste kennismaking met het verhaal bruikbaar, maar er zijn betere versies in prentenboekvorm, zoals die van Fabio de Poli (2010), die van Q…Lire la suite

À propos de Efteling

Efteling est un parc d'attractions et complexe de loisirs néerlandais situé dans le village de Kaatsheuvel, dans le Brabant-Septentrional.

Ayant pour thème les contes et légendes, il est l'un des plus anciens parcs de loisirs en activité puisque ses racines remontent en 1935 lorsque deux clercs locaux fondent un terrain de jeux. Officiellement inauguré le 31 mai 1952 avec le Bois des Contes de fées, il est remarqué par l'unité de son style : celui de l’illustrateur de contes pour enfants Anton Pieck (1895-1987).

Le parc comporte 36 attractions et dispose d'un complexe hôtelier avec un total de 3 144 lits.

Lauréat de plusieurs prix internationaux, Efteling se développe dans la durée, s'adaptant aux nouvelles technologies et offrant aujourd'hui une large variété d’attractions, conçues pa…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions