Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Vijftig tinten donkerder

E.L. James (auteur)
Anastasia heeft zich korte tijd weten te ontworstelen aan de seksuele fantasieën van de erotoname miljonair Christian Grey. Ze werkt nu bij een uitgeverij in Seattle, maar hij laat haar nog steeds niet met rust.
Titre
Vijftig tinten donkerder
Auteur
E.L. James
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fifty shades darker
Titre parallèle
50 tinten donkerder
Édition
Achtendertigste, uitgebreide druk
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2017 | Autres éditions
585 p., 16 p. platen
Note
Filmeditie
ISBN
9789044632958 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 350 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Er wordt verlangd, gevreesd en wild klaargekomen

Hij stond een paar weken in de bestseller top-10, de mannenversie van het erotische succes Vijftig tinten grijs, en heet Donkerder. Lazen we eerst een trilogielang met rode oortjes - of gapend - hoe de bleue studente Anastasia Steele wordt ingewijd in het sm-universum van zakenman Christian Grey, nu is het meneer zelf die zijn fascinatie voor Ana uit de doeken doet.

Voor wie het vergeten is: de megabestseller van E L James uit 2011 is de geschiedenis ingegaan als seksuele revolutie van mevrouw Modaal. Die is geëmancipeerd, wil ook seks, maar wil in de liefde toch graag behandeld worden als prinses. Dat onze Ana door haar baasje lustig richting handboeien en zweepjes wordt geduwd, bleek een schot in de roos, gelet op de wereldwijd 150 miljoen verkochte exemplaren en de grote animo voor de boekverfilming.

In de Tinten-trilogie draait het om de belevingswereld van Ana, die na een grensoverschrijding in het sm-spel uiteindelijk met haar narcistische droomprins breekt. In Donkerder lezen we het liefdesverhaal vanuit het perspectief van Christian, en gaat het verhaal verder: hij wil Ana terugveroveren. We duiken in de binnenwereld van de door een nare jeugd getroebleerde en nu o zo onzekere zakentycoon. Man en emotie, we zijn goed bezig.

Dat innerlijk beleven van Chris gaat ongeveer zo, in …Lire la suite

Deze roman vormt het tweede lijvige deel van de 'Vijftig tinten'-trilogie. Op het einde van het eerste boek kwam de sm-relatie tussen de rijke zakenman Christian Grey en Anastasia abrupt tot een eind omdat Anastasia besefte dat ze niet Christians onderdanige kon zijn. Het lag gewoon niet in haar aard, ze kon niet leven met de voortdurende angst om gestraft te worden.
Het tweede deel begint waar het eerste geëindigd is: met een depressieve Anastasia die in tranen treurt om haar verloren liefde, want voor haar was de relatie met Grey niet enkel een seksuele relatie. Maar na enkele dagen blijkt dat dat ook niet het geval was voor Christian, want hij duikt weer op, verklaart zijn liefde aan haar en stemt zelfs in met – zoals hij het noemt – een 'gewone' relatie met 'vanilleseks'. Anastasia kan haar geluk niet op en hun relatie ontwikkelt zich tot een min of meer normale relatie, hoewel een ex-onderdanige roet in het eten komt strooien en Ana op haar nieuwe werk wordt lastiggevallen d…Lire la suite
Anastasia Steele heeft zich korte tijd weten te ontworstelen aan de seksuele fantasieën van de spannende miljonair Christian Grey en werkt nu bij een uitgeverij in Seattle. Maar Christian laat haar nog steeds niet met rust. Hij zoekt haar opnieuw op en onderwerpt haar aan zijn lusten. Ze probeert aan hem te ontkomen, maar dat lukt haar niet. Tweede, niet zelfstandig te lezen deel in een trilogie die dankzij de social media een enorme hype werd in vooral de Verenigde Staten. Net als in het eerste deel, 'Vijftig tinten grijs', laten stijl, vorm en uitwerking van de personages te wensen over. De vele seksscènes zijn eentonig. Door regisseur James Foley verfilmd, vanaf begin februari 2017 in de bioscoop. Het boek bevat bonusmateriaal waarin de auteur in woord en beeld zijn ervaringen met het maakproces van de film beschrijft. Tevens is een fragment uit ‘Vijftig tinten donkerder : verteld door Christian’, opgenomen.

À propos de E.L. James

Erika Leonard (née Mitchell) ou E. L. James (nom d'auteur), née le 7 mars 1963 à Londres, est une romancière britannique, auteur de la série de romans d'amour Cinquante nuances de Grey (Fifty Shades of Grey), déclinés en série de films au cinéma. Elle vit et travaille à Londres.

Avec plus de 150 millions d'exemplaires vendus en plus de 50 langues, elle est classée parmi les records de ventes littéraires mondiales des années 2010, et parmi les 100 personnes les plus influentes du monde par le Time en 2012.

Biographie

Née d'un père écossais cadreur de la chaîne de télévision britannique BBC et d'une mère chilienne, elle passe son enfance dans le Buckinghamshire, suit sa scolarité dans une école pour filles de High Wycombe et obtient son diplôme d'histoire à l'université du Kent.

En lire plus sur Wikipedia