Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Cordeluna

Elia Barceló (auteur), Jacqueline Visscher (traducteur)
Gloria en vijf andere jongeren spenderen de zomer in een Spaans klooster, waar ze zich voorbereiden op een theaterstuk van het ridderverhaal El Cid. Gloria en haar tegenspeler Sergio vallen direct voor elkaar. Ze vermoeden dat ze zijn getroffen door een vloek.
Sujet
Liefde, Spanje, El Cid
Titre
Cordeluna
Auteur
Elia Barceló
Traducteur
Jacqueline Visscher
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Cordeluna
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2012
302 p.
ISBN
9789021442365 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Elia Barceló heeft zich, in navolging van haar mannelijke tegenhanger Carlos Ruiz Zafón, gewaagd aan haar eerste historische jongerenroman. beschrijft de tragische liefde tussen Sancho Ramírez, vazal van de Spaanse ridder don Rodrigo van Vivar (beter bekend als El Cid), en Guiomar, dochter van de overleden graaf van Peñalba. Hun romance wordt gedwarsboomd door doña Brianda, Guiomars stiefmoeder, die Sancho voor zichzelf wil en een zwarte magiër inschakelt om haar daarbij te helpen.Door verwikkelingen blijven de geesten van het onfortuinlijke drietal en een stel anderen ronddolen, en nestelen ze zich meer dan duizend jaar later in de lichamen van een groep acteurs, die een zomer lang in een klooster verblijven om een toneelstuk over El Cid te repeteren. Tussen de jonge acteurs Sergio en Gloria, en hun begeleidster Bárbara speelt zich een vergelijkbare driehoeksverhouding af. De geesten nemen hun lichamen over en zetten zo hun strijd voort. Allen azen ze op Cordeluna, het magische famil…Lire la suite
Als Gloria en vijf andere jongeren worden uitgekozen om mee te spelen in een theaterstuk naar het Spaanse ridderverhaal 'El Cid', gaan ze naar een oud Spaans klooster om zich in te leven in hun rollen. Door de heftige verliefdheid tussen Gloria en Sergio en allerlei mysterieuze gebeurtenissen komen de jongeren erachter dat ze de uitverkorenen zijn om een duizend jaar oude vloek die rust op de verboden liefde tussen Sancho, een vazal van El Cid, en zijn Guiomar te verbreken. Boeiend geheel waarin beurtelings het verhaal van ridder Sancho en de gebeurtenissen van de jongeren zo wordt verteld dat de twee verhaallijnen naar elkaar toegroeien en eindigen in een spannende en magische ontknoping. Geschreven in bij de tijd passende stijl en taalgebruik met gedetailleerde beschrijvingen van de Spaanse riddertijd. De schrijfster is professor Spaanse literatuur en creative writing. Een fascinerend boek voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Cordeluna

Een groep jongeren die geselecteerd werden om mee te spelen in een theaterstuk, bereidt zich hierop voor in een oud Spaans klooster. De bedoeling is dat ze het Spaanse ridderverhaal over El Cid gaan verwerken in een toneelstuk. Eens ze in het klooster aanwezig zijn, raken zes jongeren in de ban van wat er duizend jaar geleden op die plaats gebeurd is. Tussen de workshops door ontdekken ze dat er een vloek rust op een verboden liefde en gaan ze de uitdaging aan om samen die vloek te doorbreken.
In het boek wisselen het oude ridderverhaal en het verhaal over de belevenissen van de jonge acteurs elkaar voortdurend af. Aanvankelijk lijken deze twee verhalen los van elkaar te staan, maar heel geleidelijk en subtiel schuiven ze in elkaar tot ze één mooi geheel vormen. Hierdoor vervaagt op sommige momenten zelfs de grens tussen fictie en realiteit. Op deze manier wordt echter ook een heel mooie en krachtige spanningsboog opgebouwd waardoor je steeds meer in het verhaal meegezogen wordt…Lire la suite