Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Als Celeste de rijke Benji ontmoet kan ze haar geluk niet op omdat ze kennismaakt met een compleet nieuwe levensstijl waar geld geen rol speelt, maar haar geluk wordt verstoord als vlak voor hun bruiloft een bruidsmeisje dood in zee wordt gevonden.
Titre
Een onvergetelijke dag
Auteur
Elin Hilderbrand
Traducteur
Nellie Keukelaar-van Rijsbergen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The perfect couple
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2020
458 p.
ISBN
9789022582541 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na 22 'feelgood' romantische boeken, heeft de auteur (1969) een thrillerelement aan haar 23e toegevoegd. Locatie: Nantucket, zomer, een groots huwelijk zal daar plaatsvinden, georganiseerd door de moeder van de bruidegom, schrijfster en getrouwd met een zeer rijke zakenman. Alles komt op losse schroeven te staan als het belangrijkste bruidsmeisje dood in de zee wordt gevonden. De politie stelt een onderzoek in, veel mensen worden verdacht en verhoord en geheime relaties komen aan het licht. De boeken van deze Amerikaanse auteur zijn vergelijkbaar met die van Danielle Steel, Nora Roberts en Rosamunde Pilcher. Met deze laatste heeft Hilderbrand de minutieuze beschrijving van interieurs, kleding en eten gemeen. Haar karakters worden oppervlakkig beschreven, met uitzondering van de moeder van de bruid, die borstkanker heeft (autobiografisch). Het thrillereffect is gering en zal niet voor iedereen bevredigend zijn. Goed voor enkele aangename leesuurtjes.

À propos de Elin Hilderbrand

Elin Hilderbrand, née à Collegeville en Pennsylvanie, est une romancière américaine, autrice de nombreux romans d'amour.

Biographie

Elin Hilderbrand est diplômée de l'université Johns-Hopkins.

Elle enseigne ensuite l'écriture créative à l'Iowa Writers' Workshop de l'université de l'Iowa. En 1993, elle déménage sur l'île de Nantucket, au Massachusetts.

En 2000, elle publie Beach Club. Ce roman d'amour et les quinze suivants de l'auteur se déroulent à Nantucket et dans les environs.

Œuvres

Romans

  • The Beach Club (2000)
  • Nantucket Nights (2002)
  • Summer People (2004)
  • The Blue Bistro (2006)
  • The Love Season (2007)
  • Barefoot (2008)
  • A Summer Affair (2008]
  • The Ca…En lire plus sur Wikipedia