Een Amerikaanse familie komt rond de kerstdagen bijeen op een eiland, maar het gezellig samenzijn wordt verstoord als de vader ontdekt dat zijn vrouw overspel pleegt met de kerstman.
Sujet
Kerstmis
Titre
Een warm weerzien
Auteur
Elin Hilderbrand
Traducteur
Nellie Keukelaar-Van Rijsbergen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Winter Street
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2016
238 p.
ISBN
9789022578643 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kerstmis nadert en dat betekent een reünie voor de familie Quinn: vader, zijn tweede vrouw, een dochter en twee zoons. De derde zoon, gelegerd in Afghanistan, is een bron van grote zorg. Het gezin komt bijeen op Nantucket Island, voor de kust van Massachusetts (VS), waar de vader een hotel runt. Twee dagen voor kerst ontdekt hij overspel van zijn vrouw met de kerstman, terwijl dit al twaalf jaar speelt, tijdens de kerstdagen! Zij verlaten het hotel, de dochter neemt direct de leiding van de voorbereidingen voor het familiefeest over. Afwisselend worden de vader en zijn kinderen belicht, met hun vreugde en verdriet: een ongeplande zwangerschap, teleurstellingen in relaties, witteboordencriminaliteit, vriendschap, haat, liefde, trouw en hereniging. Een prachtige rol in deze ontroerende familiegeschiedenis is weggelegd voor de moeder van de aanwezige kinderen. Hartverwarmend schrijft de Amerikaanse auteur over thuiskomen voor de kerst(vakantie), met enige open eindjes. Zij publiceerde al…Lire la suite

À propos de Elin Hilderbrand

Elin Hilderbrand, née à Collegeville en Pennsylvanie, est un écrivain américain, auteur de nombreux romans d'amour.

Biographie

Elle est diplômée de l'université Johns-Hopkins.

Elle enseigne ensuite l'écriture créative à l'Iowa Writers' Workshop de l'université de l'Iowa. En 1993, elle déménage sur l'île de Nantucket, au Massachusetts.

En 2000, elle publie Beach Club. Ce roman d'amour et les quinze suivants de l'auteur se déroulent à Nantucket et dans les environs.

Œuvres

Romans

  • The Beach Club (2000)
  • Nantucket Nights (2002)
  • Summer People (2004)
  • The Blue Bistro (2006)
  • The Love Season (2007)
  • Barefoot (2008)
  • A Summer Affair (2008]
  • The Castaways (2009]
  • The Island (2…En lire plus sur Wikipedia