Livre
Néerlandais

Au pair

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Lot vertrekt na de middelbare school naar Parijs. Ze gaat er werken als au pair om dicht bij haar Franse vriendje Jee-Jee te zijn. Het Parijse leven blijkt niet zo romantisch als ze had gehoopt.
Titre
Au pair
Auteur
Elisa Van Spronsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2015 | Autres éditions
120 p.
ISBN
9789021674872 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Au pair vertelt het verhaal van de zestienjarige Lot. Zodra ze klaar is met haar middelbare school, vertrekt ze voor een jaartje naar Parijs om daar aan de slag te gaan als au pair. Haar moeder, die enkele jaren eerder overleed, was een Française die in Franse lowbudgetfilms speelde. Lot droomt ervan om haar leefwereld te ontdekken. Bovendien kan ze op die manier ook dicht in de buurt van haar internetvriendje Jee-Jee zijn. Alleen blijkt hij bij haar aankomst niet echt veel interesse in haar te tonen. Is Parijs wel zo romantisch als ze gedacht had? Lot legt haar gedachten en belevenissen vast met haar draagbare videocamera en post ze op een blog. Iedereen mag van haar wel weten dat het leven als au pair niet zo eenvoudig is als het lijkt.
Het boek is erg eenvoudig geschreven. Ook het verhaal zelf is makkelijk te begrijpen. Er zijn geen verrassende plotwendingen, het verhaal kabbelt rustig verder.
Ook al is het hoofdpersonage zestien en au pair, vaak komt ze een beetj…Lire la suite
Lot (16) is geslaagd voor de middelbare school en vertrekt voor een jaar naar Parijs om daar als au pair te werken. Via internet heeft ze haar Franse vriendje Jee-Jee leren kennen die ook in Parijs woont. Een mooie gelegenheid om een hele romantische zomer met hem door te brengen! Helaas loopt Lots Parijse avontuur anders dan gehoopt: Jee-Jee ziet haar niet staan en als au pair maakt ze de ene na de andere fout. Maar ze wordt wel verliefd en doet ook een poging het huwelijk van Beau en Lauren te redden, de ouders van Nicolas, haar oppaskindje. Aantrekkelijk, vlot geschreven verhaal; de plot is goed uitgewerkt, evenals de karaktertekening van de personages. Korte, getitelde (soms in het Frans) hoofdstukken; ruime bladspiegel. De tekst wordt verlevendigd met briefjes en e-mailberichtjes en af en toe een kleine zwart-witillustratie. Met inhoudsopgave, woordenlijst Frans-Nederlands en bronvermelding van drie opgenomen citaten. Vrolijk foto-omslag in kleur. Chicklit voor meisjes vanaf ca. …Lire la suite