Een duister vermoeden

Elizabeth George (auteur), Fanneke Cnossen (traducteur)
Nadat zijn neef is verongelukt roept een rijke fabrikant de hulp van Scotland Yard in, die al gauw vaststelt dat de familie wel erg veel te verbergen heeft.
Titre
Een duister vermoeden
Auteur
Elizabeth George 1949-
Traducteur
Fanneke Cnossen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Believing the lie
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2012
590 p.
ISBN
9789400501041 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ian Cresswell verlaat woedend zijn huis omdat zijn homoseksuele vriend zich niet wil outen tegenover zijn Iraanse familie. Hij gaat in zijn scull het meer op om af te koelen, maar bij het aanmeren struikelt hij over een loszittende steen, valt in het water en sterft. Bernard Fairclough, van wie Ian de persoonlijke en zakelijke financiële belangen behartigt, gelooft niet in een ongeluk. Hij spreekt zijn connecties bij de Londense politie aan om een discreet onderzoek in te stellen. En wie is er discreter dan Thomas Lynley? Niemand wordt op de hoogte gesteld van Lynleys onderzoek, niet de plaatselijke politie, niet zijn directe chef Isabelle Ardery, waarmee hij een geheime seksuele relatie heeft, en aanvankelijk ook niet zijn assistente Barbara Havers. Als dekmantel neemt Lynley het bevriende echtpaar fotografe Deborah en Simon St. James, forensisch expert die de plaats delict moet onderzoeken, mee. Eén voor één worden de leden van de Faircloughclan door Lynley onder de loep genomen. Zo…Lire la suite
Inspecteur Linley krijgt van een invloedrijke man het verzoek om buiten de officiële kanalen om de dood van zijn neef te onderzoeken. Linley roept de hulp in van zijn vrienden Simon en Deborah St. James en al snel merken ze dat binnen de familie van de overledene veel geheimen leven. Intussen doet brigadier Havers via internet een dramatische ontdekking; het onderzoek door een journalist van een roddelblad laat de zaak escaleren. Hoewel het misdrijf nauwelijks een rol speelt, is deze psychologische detective boeiend en spannend. De schrijfster is erin geslaagd om de verschillende thema’s geloofwaardig uit te diepen. Het gaat om geheimen die bij onthulling het persoonlijke leven van verschillende mensen raakt. Gewoon een heel goed, zeer dramatisch verhaal dat de lezer weet te boeien. Vrij kleine druk.

À propos de Elizabeth George

Elizabeth George, née Susan Elizabeth George le 26 février 1949 à Warren, dans l'État de l'Ohio, est une romancière américaine, auteur de romans policiers. Elle est renommée pour ses ouvrages dans la pure tradition du whodunit britannique. La plupart de ses récits se déroulent en Grande-Bretagne.

Biographie

Ses parents déménagent dans l'Ouest américain lorsqu'elle a 18 mois et se fixent en Californie près de San Francisco, dans l'actuelle Silicon Valley. Elle suit sa scolarité à l'école St Joseph Grammar puis au collège Holy Cross. Elle fréquente l'université de Los Altos Hills ainsi que l'Université de California à Riverside où elle obtient une maîtrise d'anglais et un master de psychopédagogie.

Dès l'âge de sept ans elle manifeste un goût prononcé pour l'écriture. En 1966 (à 16 ans) elle fait un voyage scolaire …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions