Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
De Amerikaanse erfgename van een fortuin gebruikt in de eerste helft van de 19e eeuw haar rijkdom om haar passie voor plantkunde te ontwikkelen en bereist daarvoor de hele wereld.
Titre
Het hart van alle dingen
Auteur
Elizabeth Gilbert 1969-
Traducteur
Janneke Bego Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The signature of all things
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2022 | Autres éditions
558 p. : ill.
ISBN
9789403188416 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Historische roman van de Amerikaanse schrijfster (1969), bekend van 'Eten, bidden, beminnen'. De roman beschrijft het leven van Alma, een bijzonder intelligente en slimme vrouw, die dankzij de rijkdom en interesse van haar vader haar leven kan wijden aan onderzoek. Alma is een getalenteerde botaniste, die bijna vergeet dat er ook een leven is buiten haar werk. Het verhaal speelt in de 19de eeuw en biedt de lezer een prachtig beeld van de ontwikkeling van botanische kennis zonder hem te vervelen met biologische feitjes. Maar bovenal is het een ontroerend en bijzonder boeiend levensverhaal van een vrouw. Het boek valt onder te verdelen in kortere episodes die elk op zich erg beeldend worden verteld: het leven van de vader van Alma, haar jeugd, de liefde, de reis naar Tahiti en haar leven in Amsterdam. De schijfster neemt de tijd om alle personages levensecht te beschrijven. Hoewel Alma een fictieve persoon is, heeft de schrijfster veel onderzoek gedaan naar namen van planten, hun herkom…Lire la suite

À propos de Elizabeth Gilbert

CC BY 2.0 - Image by Erik Charlton from Menlo Park, USA

Elizabeth Gilbert est une romancière, essayiste et biographe américaine, née le 18 juillet 1969.

Biographie

En 2006, elle a publié Eat, Pray, Love : One Woman's Search for Everything Across Italy, India and Indonesia, traduit en français en 2008, sous le titre Mange, Prie, Aime. Elle y relate son voyage d'un an en Italie (Mange), en Inde (Prie) et à Bali (Aime) à la recherche de son moi profond. Le livre devient un véritable best-seller (10 millions d'exemplaires vendus).

Une adaptation cinématographique avec Julia Roberts dans le rôle principal est sortie en 2010 sous le titre Mange, prie, aime.

Elle raconte la vie du survivaliste américain Eustace Conway (protagoniste entre autres de la série télévisée Seuls face à l'Alaska) dans The Last American Man (2002) En lire plus sur Wikipedia