Livre
Néerlandais

Apéros : Franse hapjes en gerechten : 6 dinerbuffetten, 6 kaasplateaus + wijntips, stap-voor-stap instructies, 40 r...

Elke Doelman (éditeur intellectuel), Frédéric Lucano (photographe)

Apéros : Franse hapjes en gerechten : 6 dinerbuffetten, 6 kaasplateaus + wijntips, stap-voor-stap instructies, 40 r...

Heerlijke hapjes en gerechtjes van hartig tot zoet van paté in deegkorst en rillettes tot pruimenclafoutis en frambozensoep. Zelfgemaakte honingmosterd, béarnaisesaus en aioli en natuurlijk ook kaasplateaus met wijnsuggesties. Kortom, de lekkerste hapjes en gerechtjes uit de Franse keuken in één overzichtelijk boek. Onderscheidende, trendy vormgeving. Aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.
Sujet
Hapjes
Titre
Apéros : Franse hapjes en gerechten : 6 dinerbuffetten, 6 kaasplateaus + wijntips, stap-voor-stap instructies, 40 receptideeën
Éditeur intellectuel
Elke Doelman
Photographe
Frédéric Lucano
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les grands apéros simples & gourmands
Édition
1
Éditeur
Arnhem: Terra, 2010
127 p. : ill.
ISBN
9789089891945 (hardback)
Placing suggestion
629.75 (SISO) Hapjes - Snacks (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Apéro is de afkorting van aperitief, een soort appetizer als begin van de maaltijd dus. Deze kleine, van oorsprong Franse hapjes hebben vaak een geraffineerde samenstelling en worden zo veel mogelijk bereid met verse en kwalitatief hoogstaande ingrediënten. De recepten in deze uitgave worden gebundeld tot ideeën voor een zestal buffetten, compleet met wijntips, kaasplateaus, desserts en een draaiboek om alles op rolletjes te laten lopen. Per buffet zijn er zo'n acht gerechtjes, die o.a. thema's als 'Bij de haard' en 'In de tuin' hebben. Van kort en simpel te bereiden tot veel ervaring nodig op culinair gebied, er is voor elk wat wils. De vele instructiefoto's zorgen voor extra duidelijkheid, evenals de uitgebreide aanwijzingen. Achterin wordt een aantal basisrecepten als mayonaise, salsa's en het snijden van enkele fruitsoorten besproken. Register op onderwerp. Zeer kleine druk.

Suggestions