Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Game of Poems : gedichten van ijs en vuur

Ellen Deckwitz (auteur), Ingmar Heytze (auteur), Thomas Möhlmann (auteur)
Deze drie dichters schrijven al enkele jaren bij elke aflevering van Game of Thrones een gedicht. In Game of Poems worden deze gedichten gebundeld.
Titre
Game of Poems : gedichten van ijs en vuur
Auteur
Ellen Deckwitz Ingmar Heytze 1970- Thomas Möhlmann 1975-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2019
143 p.
ISBN
9789044638523 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vlag dekt de lading: zowel het lettertype op de cover als de titel 'Game of Poems' wijzen naar de succesreeks 'Game of Thrones' (GoT). Drie Nederlandse dichters hebben, als een team, bij elke aflevering van de zeven seizoenen een passend gedicht, 67 in totaal, geschreven. Joost de Vries verantwoordt en verklaart in het voorwoord het in poëzie omzetten van de reeds door miljoenen kijkers bewonderde maar vaak met afgrijzen becommentarieerde serie. De taal der dichters: een geheel nieuwe manier vinden om de serie van GoT te herbeleven door een stap terug te zetten uit het plot, de psychologie en de begrijpbaarheid van de serie. De dichters kruipen in de huid van de personages, herbeleven de gebeurtenissen, ontleden de psychologie, om de lezer vaak een ander beeld op te hangen van hun held en een andere mogelijke uitkomst uit zijn problemen aan te reiken. De hoofdactoren van GoT krijgen aldus een 'tweede leven'. Oftewel: hoe poëzie zorgt voor een totaal nieuwe GoT. Elk gedicht wordt vo…Lire la suite

Een man zonder zwaardje tussen de benen

Janita Monna schrijft wekelijks over poëzie voor Trouw.

Misschien komt het doordat ik lang geen televisie had, ik heb in ieder geval nooit één aflevering van 'Game of Thrones' gezien. Het moet een serie zijn waarin moord en doodslag ongeveer even normaal zijn als ademen; een serie waarvan de 'vermeende vrouwenhaat, nodeloze exploitatie van naakt en bevestiging van seksistische rolmodellen' geregeld onderwerp van fikse discussies waren.

Maar dat lees ik allemaal in een dichtbundel. In 'Game of Poems' van drie fans: de dichters Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze en Thomas Möhlmann.

Na lezing van het voorwoord vroeg ik me af: 'Is dit ook voor mij bedoeld?' Epische fantasy is niet echt mijn genre. Zo'n verhaal dat zich niet laat navertellen, en dan al die namen, het duizelde me nogal - maar daar schijnen ook verstokte kijkers (miljoenen wereldwijd) last van te hebben: wisten de dichters tijdens het kijken even niet hoe een personage ook weer heette, dan werd die vernoemd naar een bekende Nederlander die er in de …Lire la suite

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque