Livre
Néerlandais

Chips en zakgeld

Els Ruiters (auteur), Sam Loman (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Vier vriendinnen beginnen een babysit-centrale. Lisa gaat oppassen op een klein jongetje. Alles gaat goed, totdat de kleine Joshua een vreselijk vieze poepluier blijkt te hebben! Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Chips en zakgeld
Auteur
Els Ruiters
Dessinateur
Sam Loman 1983-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2008
86 p. : ill.
ISBN
9789021665917

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Els Ruiters debuteerde in 2005 met het jeugdboek De Drakenmeester (Luitingh) en schreef daarna zowel jeugdboeken (8+) als chicklit (15+). Haar bekendste boek is allicht Sint (Roemridder, 2007), een dikke pil vol spanning, sfeer en romantiek.
Op verzoek van uitgeverij Ploegsma zette Ruiters zich aan chicklitserie voor jongere lezers. Ze deed inspiratie op bij haar eigen dochters, die beide op de middelbare school zitten en regelmatig babysitten, en zo rolde het eerste deel in een mum van tijd uit haar pen. Moniek, Nikki, Lisa en Aïsha zijn vier vriendinnen van 14 jaar oud, te jong dus voor een baantje, maar oud genoeg om te babysitten. Daarom beginnen ze met hun eigen babysitcentrale, de 'Babysit Babes', en al snel heeft Lisa haar eerste opdracht. De avond verloopt echter niet helemaal zoals ze had gehoopt. Dat ze de tv niet aankrijgt, is nog haar kleinste probleem.
De grappige avonturen van de vier meisjes zijn erg herkenbaar: ze moeten door de regen naar het adres…Lire la suite
De vier vriendinnen Moniek, Nikki, Lisa en Aïsha zetten samen een oppascentrale op: de Babysit Babes. Veel ervaring hebben ze nog niet, maar al doende leren ze steeds beter omgaan met hun klantjes. In dit eerste deel van een toekomstige serie waarin steeds een van de meisjes centraal zal staan, draait alles om Lisa. Zij gaat oppassen op een klein jongetje. Alles gaat goed, totdat de kleine Joshua een vreselijk vieze poepluier blijkt te hebben! Lisa maakt samen met haar vriendinnen van alles mee. En ze wordt verliefd op de mooie Stijn. De boeken bevatten handige oppastips. In het eerste deel zijn dat tien startertips. De personages zijn tamelijk clichématig neergezet; zoals het pubers in veel jongerenboeken betaamt, zijn ze nogal kort door de bocht in hun reacties, zijn conclusies (te) snel getrokken en is uiterlijk van belang. Bij de serie is een speciale website gemaakt: www.babysitbabes.nl. Een hapklare brok voor minder kritische lezeressen vanaf ca. 11 jaar.

Suggestions