Bande dessinée
Néerlandais

De pet van Jet

Els Van Egeraat (auteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Op de kar liggen de petten en hoeden van Jet; de wind neemt ze mee. Stripverhaal met kleurige tekeningen. AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Hoofddeksels
Niveau de lecture
AVI Début, AVI 1
Titre
De pet van Jet
Auteur
Els Van Egeraat
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2018 | Autres éditions
29 p. : ill.
ISBN
9789027662262 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jet heeft een verzameling petten, hoeden en mutsen op haar kar gelegd die door een wervelwind worden weggeblazen. De hoofddeksels komen bij verschillende personen terecht. Een heks vindt een toverhoed, een prinses een kroontje, een bakker een bakkersmuts, enz. Heel toepasselijk allemaal, maar aan alle hoofddeksels hangt een label met “Jet”. Daarom brengt ieder zijn/haar hoofddeksel terug naar Jet die daarmee zielsgelukkig is en hen de hoofddeksels schenkt. Deel in de serie 'Strip voor beginnende lezers'*: eerste leesboekje in de vorm van een stripboek voor beginnende lezers. Het verhaal is door de vele scènewisselingen redelijk origineel. Op het omslag is te zien hoe Jet haar pettenverzameling kwijtraakt plus bovenaan, op zowel de voor- als achterkant, een fragment uit de strip. Als leesoefenstof (AVI-S) zonder meer geschikt voor lezers vanaf ca. 6 jaar.

De pet van jet

Jet maakt hoeden en petten (alles wordt benoemd als 'pet', cfr. leesniveau van het doelpubliek). Ze wil ze gaan verkopen en laadt alles in haar kar. Maar een felle windstoot neemt het hele boeltje mee en alle hoofddeksels worden verspreid. Alle hoeden komen toevallig bij de juiste persoon terecht. De vinders zijn er heel blij mee, maar zien op het etiketje dat de pet van Jet is. Ze gaan op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Het wordt een hele zoektocht en ze komen allemaal samen bij de treurende Jet. Die is natuurlijk dolgelukkig. Alle mensen mogen hun petten houden omdat ze zo eerlijk zijn maar vooral omdat ze de petten zo mooi vinden. 'De pet van Jet' is een leuk en vrolijk verhaaltje, de illustraties zijn erg dynamisch maar ook behoorlijk druk. Het verhaal is in stripvorm. De figuurtjes overschrijden zeer dikwijls hun kaders of overlappen delen van andere kaders. Ondanks het mooie concept leidt dit misschien toch wat de aandacht af van het lezen zelf. Deze uitgaves richten zich op …Lire la suite