Livre
Néerlandais
Een zesjarige jongen brengt op zijn pas gekregen skiʹs een bezoek aan het paleis van Koning Winter. Prentenboek met zwart-wittekeningen en aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Olles skitocht
Auteur
Elsa Beskov
Traducteur
Ineke Verschuren
Langue
Néerlandais
Éditeur
Christofoor, 1982
ill.
Note
Oorspr. Zweedse titel : Olles Skidfärd
ISBN
9789062388431

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Herdruk van een klassiek Zweeds prentenboek, oorspronkelijk verschenen in 1906, dat sinds begin jaren ’80 door de huidige Nederlandse uitgever al zes keer is herdrukt. Vergeleken met de eerste vertaling is de taal grondig aangepast, en zijn de nu enigszins ouderwets aandoende illustraties duidelijk bijgekleurd. Het bruin is roder geworden, alle fletse kleuren zijn warmer gemaakt. Het sprookjesachtige verhaaltje over Olle die op zijn zesde verjaardag van zijn vader een paar (houten) ski’s krijgt en daarmee het bos in gaat, op zoek naar koning Winter, heeft nog steeds wel de charme van een winters sprookje, maar is vooral bedoeld om de winter op een antroposofische manier te laten meebeleven. Het maken van kerstcadeautjes in de timmermanswerkplaats komt ook nog naar voren. In het winterse bos mag Vrouwtje Dooi nog even wegblijven, maar in de lente is ze weer welkom. Om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar.

À propos de Elsa Beskov

Elsa Beskow, née Elsa Maartman le 11 février 1874 à Stockholm et morte le 30 juin 1953 à Djursholm, est une auteure et illustratrice de livres pour enfants suédoise dont les ouvrages très populaires ont été traduits en de nombreuses langues.

Vie privée

Elsa Beskow est l'aînée des six enfants de l'homme d'affaires d'origine norvégienne Berndt Maartman (1841-1889) et de son épouse Augusta Fahlstedt (1850-1915), une enseignante suédoise. Elsa n'a que quinze ans lorsque son père décède. Sa famille emménage alors avec les sœurs et le frère non mariés de sa mère, qui lui inspireront les personnages de tante Agathe, tante Brunette, tante Violette et de l'oncle Célestin.

En 1897, elle se marie avec le prédicateur et trava…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions