Livre
Espagnol

A corazón abierto

Elvira Lindo (auteur)

A corazón abierto

Dans la série:
Genre:
Een excentrieke, rusteloze en tirannieke vader die alle aandacht voor zichzelf opeiste heeft veel invloed gehad op het leven van zijn dochter en zij doet een poging hem te begrijpen en in het verlengde daarvan ook zichzelf.
Sujet
Ouders
Titre
A corazón abierto
Auteur
Elvira Lindo
Langue
Espagnol
Éditeur
Barcelona: Seix Barral, 2020
382 p.
ISBN
9788432236365 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het autobiografisch schrijven bloeit in Spanje, niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief. Hadden schrijvers vroeger nogal eens de neiging om om de hete brei heen te draaien, nu gaan ze veel meer de confrontatie aan met de pijnpunten van het verleden. Deze autobiografische roman van de bekende schrijfster Elvira Lindo (waarin het moeilijk is om fictieve elementen te ontdekken) is daar een sprekend voorbeeld van. De vaderfiguur staat centraal. Het gaat om een excentrieke, rusteloze, tirannieke man die alle aandacht voor zichzelf opeiste. Hij heeft Lindo’s jeugd en, meer in het algemeen, haar persoon in hoge mate bepaald, al mag de invloed van haar kwetsbare, zieke en jong overleden moeder niet worden onderschat. Lindo heeft veel geleden, zoveel maakt zij wel duidelijk. Toch is dit boek niet zozeer een afrekening met haar vader als wel een poging om hem te begrijpen en, in het verlengde daarvan, zichzelf te begrijpen, met name ook in de periode waarin ze als adolescent een eigen ple…Lire la suite

À propos de Elvira Lindo

Elvira Lindo Garrido (née à Cadix le 23 janvier 1962) est une romancière, journaliste, scénariste et actrice et présentatrice occasionnelle espagnole.

Biographie

Elle s'installe à Madrid à l'âge de 12 ans et étudie le journalisme à l'université complutense de Madrid. Elle travaille plus tard pour Radio Nacional de España et puis pour diverses publications.

Ses œuvres les plus connues sont les livres pour enfants du personnage Manolito Gafotas. Elle habite actuellement à New York avec son fils et son mari, l'écrivain et académicien Antonio Muñoz Molina.

Prix

  • 1998 : Prix national de Littérature infantile et juvénile, pour Los trapos sucios de Manolito Gafotas
  • 2005 : XIX Prix Biblioteca Breve, pour Una palabra tuya.

En lire plus sur Wikipedia