Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Manolito

Elvira Lindo (auteur), Anne Westerduin (dessinateur)
Manolito, bijgenaamd Brillenkas, weet zich met veel stoere praat en humor staande te houden als er tegenslagen zijn. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Familie
Titre
Manolito / Elvira Lindo ; met tek. van Anne Westerduin
Auteur
Elvira Lindo
Dessinateur
Anne Westerduin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Manolito Gafotas
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 1999
127 p. : ill.
ISBN
90-6565-900-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In een volkswijk van Madrid woont Manolito, met zijn ouders, opa en jongere broertje. Zijn bijnaam op school is Brillenkas. Deze tienjarige wijsneus kletst de hele dag iedereen de oren van het hoofd. De dagelijkse gebeurtenissen op school, thuis en op straat vertelt hij op een wat onderkoelde en bijzonder geestige manier en tovert ze om tot ware heldenverhalen. Er komen hilarische gedeelten in voor, leuke woordspelingen en dat alles in een sneltreinvaart verteld. Manolito is eigenlijk niet zo stoer, maar hij slaat zich met veel verve door de moeilijkheden heen, gesteund door z'n opa, die hij een wereldopa vindt. Vooral door de humor is het een aantrekkelijk boek, meer voor jongens dan voor meisjes vanaf tien jaar. Het Nederlands is vlot te lezen, maar het is wel duidelijk een vertaald boek. De zwart-wittekeningen zijn net zo geestig als de tekst. Kleurig omslag.

À propos de Elvira Lindo

Elvira Lindo Garrido (née à Cadix le 23 janvier 1962) est une romancière, journaliste, scénariste et actrice et présentatrice occasionnelle espagnole.

Biographie

Elle s'installe à Madrid à l'âge de 12 ans et étudie le journalisme à l'université complutense de Madrid. Elle travaille plus tard pour Radio Nacional de España et puis pour diverses publications.

Ses œuvres les plus connues sont les livres pour enfants du personnage Manolito Gafotas. Elle habite actuellement à New York avec son fils et son mari, l'écrivain et académicien Antonio Muñoz Molina.

Prix

  • 1998 : Prix national de Littérature infantile et juvénile, pour Los trapos sucios de Manolito Gafotas
  • 2005 : XIX Prix Biblioteca Breve, pour Una palabra tuya.

En lire plus sur Wikipedia