Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een jongen, wiens ouders willen scheiden, zoekt hulp bij de magie͏̈r Zabatini en ervaart diens levensverhaal, dat van Praag via Berlijn en Auschwitz naar Amerika leidt.
Titre
De truc
Auteur
Emanuel Bergmann 1972-
Traducteur
Janneke Panders
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Der Trick
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2016
303 p.
ISBN
9789044631166 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Joodse magie

Kan een oude toverspreuk de gebroken relatie van Max' ouders redden? Debutant Bergmann propt De truc vol kolder en pimpt zijn verhaal met klassieke filmtrucs. Wie een leuk strandboek wil, hoeft niet verder te zoeken.

Tijd voor wat zelfontplooiing, moet Deborah gedacht hebben. Haar huwelijk met Harry Cohn is een sleur geworden en hoewel haar zoontje Max een stil jongetje is, behoeft hij nog weinig zorg. Dus begint ze een winkeltje met oosterse hebbedingetjes en stuurt ze Harry op yogales. Harry raakt onder de indruk van de lenigheid van zijn yogalerares en de sessies worden verder uitgewerkt tussen de lakens. Tot Harry thuiskomt met een vleugje parfum op, een geurtje dat Deborah niet op haar kaptafel heeft staan. Scheiden is ook een vorm van zelfontplooiing, maar zo heeft Max het niet begrepen. Zeker, er zijn extra cadeautjes, en pizza à volonté, maar het liefst wil hij zijn ruziënde ouders weer bij elkaar krijgen. Wanneer hij op zolder een oude vinylplaat ontdekt, lijkt de remedie nabij: op de hoes kondigt goochelaar Zabbatini aan dat in een van de groeven een liefdesspreuk verborgen zit. Net wat Max nodig heeft, en hij begint een zoektocht door L…Lire la suite

In Duitsland zeer populaire roman over een tienjarige jongen in Los Angeles, wiens ouders willen scheiden. Het kind ontdekt een oude lp met daarop een half verstaanbare liefdesspreuk van de magiër Zabatini. Hij gaat op zoek naar de tovenaar in de hoop het huwelijk van zijn ouders te redden. Een tweede verhaallijn betreft het leven van Zabatini, een Praagse jood die na een succesvolle carrière door de nazi’s naar Auschwitz wordt getransporteerd, maar weet te overleven. Een humoristisch, bij vlagen sfeervol boek dat clichés niet vermijdt en een verrassend maar wel toevallig einde kent. De betere lectuur voor een groot publiek. Debuutroman van Bergmann (1972) die jarenlang voor verschillende filmstudio’s in Amerika en Duitsland werkte en regelmatig publiceert in diverse Duitse kranten en tijdschriften.