Livre
Néerlandais
Officier van Justitie Jana Berzelius krijgt te maken met een serie moorden die lijken te zijn gepleegd door een man met wie ze samen is opgegroeid.
Titre
Alter ego
Auteur
Emelie Schepp 1979-
Traducteur
Corry Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Broder Jakob
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2019
334 p.
ISBN
9789026145643 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Norrköping in Zweden worden kort na elkaar in een rivier twee vermoorde vrouwen gevonden. Hun benen zijn aan elkaar genaaid alsof ze zeemeerminnen moeten voorstellen. Officier van Justitie Jana Berzelius, als kind geadopteerd door een bekende magistraat, wordt op de zaak gezet, maar zij is in haar hoofd bezig met de dreigende vrijlating van Danilo Peña. Danilo is samen met haar als kind opgegroeid en beiden werden toen getraind in zwaar crimineel handwerk. Jana heeft dit altijd geheim weten te houden. Danilo zit nog in een tbs-kliniek en doet zijn best in een therapiegroepje de indruk te wekken dat hij zijn leven wil beteren. En jammer voor Jana zit in dat groepje ook de man die de politie er uiteindelijk van verdenkt op de een of andere manier de moordenaar aan te sturen en die maar met één persoon in de kliniek echt contact heeft: Danilo. Tegen die tijd is de lezer al diverse keren op het verkeerde been gezet in deze onwaarschijnlijke puzzelplot, met amper boeiende hoofd- en bijf…Lire la suite

À propos de Emelie Schepp

CC BY 3.0 - Image by Helén Karlsson

Emelie Anna Schepp, née le 5 septembre 1979 à Motala, en Suède, est une femme de lettres suédoise, auteure de roman policier.

Biographie

Elle travaille en tant que chef de projet dans le secteur de la publicité, avant de se lancer dans l'écriture.

En 2013, elle publie, à compte d'auteur, son premier roman policier, Marquée à vie (Märkta för live), vendu à 40 000 exemplaires en seulement 6 mois. Il s'agit du premier titre d'une série ayant pour héroïne la procureure Jana Berzelius appelée, au début de sa première enquête, sur la scène du meurtre d’un haut responsable de l’Immigration suédoise dans une luxueuse maison du littoral de la mer Baltique.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia