Wanneer een vrouw de moord op haar man meldt, die lijkt te zijn gedaan door een kind, ontdekt officier van justitie Jana Berzelius meer dan haar lief is over haar eigen verleden.
Titre
Memento
Auteur
Emelie Schepp 1979-
Traducteur
Corry Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Märkta för livet
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2019 | Autres éditions
350 p.
ISBN
9789026147005 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een vrouw doet aangifte van de moord op haar man, directeur Asielzaken van de Immigratiedienst in de Zweedse stad Norrköping, een moord die gepleegd lijkt te zijn door een kind. Wat begint als een ‘gewone’ thriller ontspint zich al gauw als een complex verhaal rond kindermoordenaars, tatoeages als merktekens (cf. titel), de intrigerende officier van justitie Jana Berzelius (30) en actuele thema’s als illegale asielzoekers. Er vallen diverse doden onder de vele personages. Spanning wordt opgeroepen door het onbekende verleden van Jana, maar de lezer weet middels schuingedrukte intermezzo’s al vrij snel meer over haar dan zijzelf. Het verhaal neemt hier en daar een verrassende wending en houdt daarom de spanning vast tot het einde. Het slot van deze debuutthriller is bevredigend, maar heeft een niet afgekant draadje, dat ongetwijfeld in het tweede deel rond Jana Berzelius (dat in Zweden reeds is verschenen) vervolgd gaat worden. Voor lezers die houden van de beste Scandinavische thrille…Lire la suite

À propos de Emelie Schepp

CC BY 3.0 - Image by Helén Karlsson

Emelie Anna Schepp, née le 5 septembre 1979 à Motala, en Suède, est une femme de lettres suédoise, auteure de roman policier.

Biographie

Elle travaille en tant que chef de projet dans le secteur de la publicité, avant de se lancer dans l'écriture.

En 2013, elle publie, à compte d'auteur, son premier roman policier, Marquée à vie (Märkta för live), vendu à 40 000 exemplaires en seulement 6 mois. Il s'agit du premier titre d'une série ayant pour héroïne la procureure Jana Berzelius appelée, au début de sa première enquête, sur la scène du meurtre d’un haut responsable de l’Immigration suédoise dans une luxueuse maison du littoral de la mer Baltique.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia