Livre
Néerlandais
Als een Aziatische vrouw dood wordt aangetroffen nadat een bolletje drugs in haar maag is opengegaan, heeft het team van de Zweedse politie maar weinig aanwijzingen om de zaak op te lossen; terzelfdertijd wordt officier van justitie Jana Berzelius geconfronteerd met haar verleden.
Titre
Narcotica
Auteur
Emelie Schepp 1979-
Traducteur
Corry Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Vita spår
Éditeur
Amsterdam: De Fontein Romans & Spanning, 2021 | Autres éditions
336 p.
Date de sortie
15-02-2021
ISBN
9789026156229 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een Aziatische vrouw wordt dood aangetroffen op een Zweedse trein, gestikt omdat een bolletje gesmokkelde drugs in haar maag opengegaan is. De vriendin die haar vergezelde is spoorloos verdwenen. Het team van commissaris Ohrn heeft weinig aanwijzingen en wordt tot zijn grote ergernis gecontroleerd door Anders, hoofd van de Rijksrecherche, voor een eerdere, minder goed afgelopen zaak. Terzelfdertijd wordt officier van justitie Jana Berzelius geconfronteerd met een man uit dat deel van haar verleden dat ze wilde vergeten en het wordt letterlijk een strijd op leven en dood. Naast Ohrn en Berzelius heeft ook de rest van het team relationele problemen, die dikwijls met seks te maken hebben. De onderlinge spanningen lopen hoog op en verschillende etterbuilen barsten. Dit zelfstandig te lezen vervolg op 'Memento'* van de Zweedse auteur is een zeer knap staaltje politiewerk. Door de korte zinnetjes en korte hoofdstukjes komt er enorm veel vaart in het verhaal, maar dat vraagt ook de nodige co…Lire la suite

À propos de Emelie Schepp

CC BY 3.0 - Image by Helén Karlsson

Emelie Anna Schepp, née le 5 septembre 1979 à Motala, en Suède, est une femme de lettres suédoise, auteure de roman policier.

Biographie

Elle travaille en tant que chef de projet dans le secteur de la publicité, avant de se lancer dans l'écriture.

En 2013, elle publie, à compte d'auteur, son premier roman policier, Marquée à vie (Märkta för live), vendu à 40 000 exemplaires en seulement 6 mois. Il s'agit du premier titre d'une série ayant pour héroïne la procureure Jana Berzelius appelée, au début de sa première enquête, sur la scène du meurtre d’un haut responsable de l’Immigration suédoise dans une luxueuse maison du littoral de la mer Baltique.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia