Livre
Néerlandais
Officier van Justitie Jana Berzelius krijgt te maken met de moord op vier leden van een criminele bende.
Titre
Sub rosa
Auteur
Emelie Schepp 1979-
Traducteur
Corry Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Nio liv
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2021
318 p.
ISBN
9789026153747 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kort na elkaar worden vier leden van een criminele bende vermoord. Hoewel de moorden niets met elkaar te maken lijken te hebben, gaat de politie twijfelen. Zeker als een getuige zegt de dader te hebben gezien. Officier van justitie Jana Berzelius realiseert zich dat ze nauw betrokken is bij de moorden. Uit onverwachte hoek krijgt ze hulp om haar onschuld te bewijzen, maar wil ze dat wel? Andere personages hebben hun eigen problemen die hun oorzaak hebben in de eerdere delen van de reeks rond Jana Berzelius waarvan dit het zesde deel* is. Het is goed los van de andere delen te lezen, al in het begin is duidelijk wat Berzelius’ rol is. Hoewel het verhaal heel spannend is, met bedreigingen door bendeleden en rechercheurs die dicht bij de waarheid komen, is de clou, de rol van Berzelius, vanaf het begin duidelijk. Dit is misschien fijn voor de lezers die de andere delen niet kennen, maar neemt toch een stuk verrassing weg. Vooral een aanrader voor liefhebbers van de serie.

À propos de Emelie Schepp

CC BY 3.0 - Image by Helén Karlsson

Emelie Anna Schepp, née le 5 septembre 1979 à Motala, en Suède, est une femme de lettres suédoise, auteure de roman policier.

Biographie

Elle travaille en tant que chef de projet dans le secteur de la publicité, avant de se lancer dans l'écriture.

En 2013, elle publie, à compte d'auteur, son premier roman policier, Marquée à vie (Märkta för live), vendu à 40 000 exemplaires en seulement 6 mois. Il s'agit du premier titre d'une série ayant pour héroïne la procureure Jana Berzelius appelée, au début de sa première enquête, sur la scène du meurtre d’un haut responsable de l’Immigration suédoise dans une luxueuse maison du littoral de la mer Baltique.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia