Livre
Néerlandais

Freek en Eek

Public cible:
3-5 ans et plus
Vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten zijn baby Freek en eekhoorn Eek de beste vrienden, ook al zien hun ouders dat niet zo zitten. Prentenboek met humoristische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Freek en Eek
Auteur
Emma Chichester Clark
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Will and Squill
Éditeur
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2005
[36] p. : ill.
ISBN
90-5341-651-X

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 33 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Freek en Eek is een vertederend prentenboek over een ongewone, maar heel sterke vriendschap. Toen Freek nog een baby was leerde hij de babyeekhoorn Eek kennen, en de twee werden onafscheidelijk. Zowel Freeks als Eeks moeder zien dat aanvankelijk helemaal niet zitten. We zien ze samen hun eerste stapjes zetten en opgroeien, slingeren, springen, en Eek deelt soms zelfs stiekem het bed met Freek. Maar dan krijgt Freek plots een jong poesje van zijn ouders, en al zijn aandacht gaat uit naar het nieuwe diertje. Eek bekijkt het gelaten, maar besluit daarna in te grijpen en bespringt de poes. Freek jaagt Eek weg, maar ontdekt al gauw dat het poesje lang zo'n leuk speelkameraadje niet is als Eek... Freek gaat op zoek naar Eek, en vindt hem uiteindelijk in de poppenwagen van het buurmeisje. Freek kan een goede ruil met haar sluiten, en eindelijk zijn de twee vrienden weer samen. Ook hun ouders begrijpen nu dat het zo moet zijn.

Een heel herkenbaar verhaal over vriendschap, en hoe…Lire la suite
Baby Freek ligt in zijn wiegje buiten als hij kennismaakt met Eek de eekhoorn. Vanaf dat moment beleven ze alles samen: de eerste stapjes, de eerste keer spaghetti eten en altijd samen spelen! De ouders van beide hoofdpersonen zijn het niet met de vriendschap eens en proberen deze op verschillende manieren te doorbreken. Als Freek een eigen, klein poesje krijgt, lijkt dit te lukken, maar uiteindelijk blijven Freek en Eek vrienden voor altijd, 'hun hele leven lang'. In grote kleurige prenten, getekend en met ecoline ingekleurd, wordt alle tekst uitgebeeld. Soms staan er meer tekeningen op een pagina, die niet altijd visueel zijn gescheiden. De tekst, die tot zijn essentie is teruggebracht, staat tussen de prenten door zonder warrig te worden. Af en toe wordt een oorspronkelijk Engels woord fonetisch in het Nederlands geschreven (milksjeek). Over de schrijfster, die ook de illustraties heeft gemaakt, wordt geen informatie gegeven. Mede door zijn aansprekende platen over een thema dat pa…Lire la suite