Een 5-jarige jongen heeft jarenlang met zijn moeder opgesloten gezeten en moet na zijn bevrijding leren hoe het er in de wereld aan toe gaat.
Titre
Kamer
Auteur
Emma Donoghue
Traducteur
Manon Smits
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Room
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Rainbow, 2018 | Autres éditions
333 p.
ISBN
9789041710154 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vijfjarige Jack, ik-verteller in deze roman, leeft met zijn moeder in Kamer, een afgesloten ruimte die hij nooit heeft verlaten. Zijn moeder is acht jaar eerder gekidnapt, Jack is het resultaat van de verkrachting door haar ontvoerder. Wanneer moeder en zoon weten te ontsnappen, begint het vooral voor Jack moeizame proces om deel uit te gaan maken van de wereld. De Iers-Canadese Donoghue (1969) schreef een beklemmende, maar ook gevoelige en humoristische roman, geïnspireerd door de gruwelverhalen over jarenlang in opsluiting levende ontvoeringsslachtoffers. Het sterke punt van dit boek is het vertellersstandpunt: de jonge Jack leidt in Kamer een veilig en gestructureerd leven, dankzij zijn moeder met wie hij een symbiotische relatie heeft. Door televisie te kijken heeft hij een enorme woordenschat opgebouwd, maar hij heeft niet het besef dat veel van wat hij daar ziet een weergave is van de werkelijkheid die hij plotseling leert kennen na de ontsnapping. Met als gevolg dat hij soms…Lire la suite

À propos de Emma Donoghue

CC BY-SA 4.0 - Image by Katrina Afonso

Emma Donoghue, née le 24 octobre 1969 à Dublin, est une historienne, romancière et dramaturge irlandaise qui vit actuellement au Canada.

Biographie

Née à Dublin, elle est la benjamine d'une famille de huit enfants.

Elle obtient un baccalauréat en littérature française et anglaise de l'University College Dublin, puis un doctorat du Girton College de l'Université de Cambridge.

Son roman Hood (1995) reçoit le Stonewall Book Award et Slammerkin (2000) obtient le prix Ferro-Grumley de la fiction lesbienne. Son dernier recueil de nouvelles, Touchy Subjects, paraît en 2006. Son roman Landing (2007) dépeint la relation à longue distance entre une conservatrice canadienne et une hôtesse de l'air irlandaise.

Emma Donoghue est l'une des « Quatre » autrices lesbiennes anglo-saxonn…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque