Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Landen : roman

Emma Donoghue (auteur), Johanna Pas (traducteur)
Een vlotte stewardess uit Dublin valt tijdens een vlucht als een blok voor een conservatrice van een klein museum in een Canadees dorpje, maar de langeafstandrelatie tussen beide vrouwen roept veel vragen op.
Titre
Landen : roman
Auteur
Emma Donoghue
Traducteur
Johanna Pas 1969-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Landing
Édition
1
Éditeur
Utrecht: LaVita Publishing, 2009
319 p.
ISBN
9789079556069 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 22 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sile O'Shaughnessy is een vlotte, Ierse stewardess uit Dublin. Tijdens een vlucht valt ze als een blok voor Jude Turner, conservatrice van een klein museum in een Canadees dorpje. De langeafstandrelatie tussen beide vrouwen betekent veel bellen, veel mailen, af en toe een bezoek, maar ook spanningen en onrust. Is de afstand een probleem of juist iets dat hen in elkaar aantrekt? Wie steekt de oceaan over? En kun je naar een ander land verhuizen en je werk opgeven voor de liefde, wetend dat je dan je familie en vrienden achterlaat? Dergelijke vragen staan centraal in dit boek. Het vlot geschreven verhaal, dat grotendeels autobiografisch is, heeft een boeiende verhaallijn, is humoristisch en romantisch, maar kent ook filosofische gedachten en mooie beeldspraken. Het feit dat beide personages lesbisch zijn wordt niet als bijzonder beschreven en dat komt het verhaal ten goede. De schrijfster (1969) kreeg in 2008 een literaire prijs voor de oorspronkelijk uitgave van dit boek. De titel ‘Lan…Lire la suite

À propos de Emma Donoghue

CC BY-SA 4.0 - Image by Katrina Afonso

Emma Donoghue, née le 24 octobre 1969 à Dublin, est une historienne, romancière et dramaturge irlandaise qui vit actuellement au Canada.

Biographie

Née à Dublin, elle est la benjamine d'une famille de huit enfants.

Elle obtient un baccalauréat en littérature française et anglaise de l'University College Dublin, puis un doctorat du Girton College de l'Université de Cambridge.

Son roman Hood (1995) reçoit le Stonewall Book Award et Slammerkin (2000) obtient le prix Ferro-Grumley de la fiction lesbienne. Son dernier recueil de nouvelles, Touchy Subjects, paraît en 2006. Son roman Landing (2007) dépeint la relation à longue distance entre une conservatrice canadienne et une hôtesse de l'air irlandaise.

Emma Donoghue est l'une des « Quatre » auteurs lesbiens anglo-saxonne ou nées en Europe (a…En lire plus sur Wikipedia