Het levensverhaal van de beroemde en beruchte Russische schrijver en politiek activist Eduard Limonov (1943- ).
Titre
Limonov : roman
Auteur
Emmanuel Carrère
Traducteur
Katelijne De Vuyst Katrien Vandenberghe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Limonov
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2012 | Autres éditions
351 p.
ISBN
9789085423522 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Russische schrijver Eduard Limonov (1943) werd bij ons bekend in de jaren tachtig van de 20e eeuw met boeken als 'De Russische dichter houdt van grote negers' (1981) en 'Zelfportret van een bandiet' (1987). In deze boeken beschreef Limonov zijn leven aan de Russische zelfkant van de maatschappij (Charkov) en, na zijn emigratie, ook van de Amerikaanse (New York). Limonov heeft, zich niet storend aan conventies, altijd een tegendraads leven geleid. Na de verdwijning van de Sovjet-Unie teruggekeerd naar zijn land, probeerde hij zich politiek te manifesteren door een rechtse splinterpartij op te richten. In de Balkanoorlog stond hij aan de kant van de Serviërs; in Rusland werd hij later gearresteerd wegens terroristische activiteiten en zat hij een tijd in de gevangenis. Van dit bijzondere en avontuurlijke leven heeft de Franse schrijver (1958) een boeiend beeld geschetst. Terloops komt in zijn boek ook de recente geschiedenis van Rusland aan de orde. Kleine druk.

À propos de Emmanuel Carrère

Emmanuel Carrère, né en 1957 à Paris 16e, est un écrivain, scénariste et réalisateur français.

Biographie

Famille et formation

Emmanuel Carrère est le fils de Louis Carrère et de la soviétologue et académicienne Hélène Carrère d'Encausse, le frère de Nathalie Carrère et de Marina Carrère d'Encausse, et le cousin du philosophe François Zourabichvili. Ses grands-parents maternels sont des immigrés géorgiens.

Diplômé de l'Institut d'études politiques de Paris (promotion 1979), de 1980 à 1982, il passe deux ans à Surabaya (Indonésie) pour son service national en coopération, essentiellement à enseigner le français.

Carrière

Il débute comme critique de cinéma pour Positif et Télérama. Son premier livre, Werne…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions