Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De Vijf gaan ervandoor

Enid Blyton (auteur), Senna Beaufort (traducteur)
Dans la série:
De Vijf; 3
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Vier vrienden en hun hond sporen een ontvoerd meisje op. Ze komen daarbij tegenover een knorrige huishoudster en haar gezin te staan. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De Vijf gaan ervandoor
Auteur
Enid Blyton
Traducteur
Senna Beaufort
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Five run away together
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020 | Autres éditions
172 p.
ISBN
9789002272325 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lekker lui met de vijf: stationromannetjes voor de jeugdJulian, Dick, Annie, George en de hond Timmy vormen samen De Vijf. Elke schoolvakantie belanden ze in een spannend avontuur. Ze speuren op Kirrin eiland, trekken er met paard en kampeerwagen op uit of logeren in een oud kasteel bovenop een smokkelaarrots waarin tal van geheime gangen zijn... Dit hebben ze te danken aan hun geestelijke moeder Enid Blyton. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog verzon de schrijfster het vrolijke groepje en hun zorgeloze, onberispelijke en spannende leventje. Een veilig en zeker bestaan, daar zorgde Blyton al vanaf het eerste boekje voor.

In De vijf en het gestrande goudschip, maakt de lezer kennis met Julian, Dick en Annie die bij hun nichtje George (George heeft een hekel aan haar naam Georgina en zou veel liever een jongen zijn) logeren omdat hun ouders een reis maken. De ouders van George zitten er niet zo warmpjes in als de ouders van het drietal. Daar past Blyton s…Lire la suite
Vier vrienden en hun hond sporen een ontvoerd kind op. Ze komen daarbij tegenover een knorrige huishoudster en haar gezin te staan. Na een korte aanloop worden vier kinderen en hun hond geconfronteerd met een probleem, ze volgen een aantal sporen en vinden de schuldigen (uiteraard) voor de politie. Derde deel uit de serie over de Vijf. Het verhaal is niet echt spannend, maar zal kinderen nog steeds boeien. Herdruk van de gemoderniseerde editie van dit traditionele speurdersverhaal: meer eigentijds taalgebruik, hier en daar ingekorte beschrijvingen zonder het oorspronkelijke verhaal geweld aan te doen, modernere zwartwitillustraties en stevige kaft met een waterverftekening. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Enid Blyton

Suggestions