DVD
Anglais
Als de de student Evan, die last heeft van blackouts, zijn dagboek herleest, blijkt hij terug te kunnen keren naar de tijd dat er verschrikkelijke dingen gebeurden met hem en zijn buurkinderen en zo kan hij het verloop van de geschiedenis veranderen
Titre
The butterfly effect / written and dir. by Eric Bress and J. Mackye Gruber
Directeur
Eric Bress J.Mackye Gruber
Compositeur
Michael Suby
Acteur
Ashton Kutcher Amy Smart Eric Stoltz
Langue
Anglais
Éditeur
Paradiso, 2008 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
115 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504969232

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 35 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse thriller uit 2003 van Eric Bress en J. Mackye Gruber, met Ashton Kutcher. Als jongetje blijkt Evan regelmatig blackouts te hebben gehad waarmee hij verschrikkelijke gebeurtenissen uit zijn geheugen kon wissen. Als hij als student een methode ontdekt om de gaten in zijn geheugen te vullen, blijkt hij ook de loop van de geschiedenis te kunnen veranderen. De pers is niet erg positief over deze film maar Bas Blokker (NRC 28-7-'04) vindt: 'Het lijkt eerst op een matige remake van the Sixth sense: lief jongetje, alleen op de wereld met moeder, heeft onverklaarbare 'spells'. Die associatie moet de kijker snel loslaten anders valt The butterfly effect zwaar tegen (...) Het is typisch zo'n film waarover je na afloop wilt doorpraten, niet omdat hij zo goed is, maar omdat hij de fantasie prikkelt.' De dvd bevat een aantal interessante extra's.

À propos de Eric Bress

Eric Bress, né à New-York, est un scénariste et réalisateur américain.

Biographie

Eric Bress est connu principalement pour les films Destination finale et L'Effet papillon. Il travaille fréquemment avec J. Mackye Gruber.

Il est diplômé de l'université de Syracuse, où il a étudié la réalisation. Originaire de New York, il a travaillé en tant qu'ingénieur du son avant de se mettre à l'écriture de films.

Filmographie

  • 1997 : Fast, Cheap and Out of Control (assistant production)
  • 1998 : Blunt (scénariste, acteur, producteur)
  • 2003 : Bits and Pieces: Bringing Death to Life (acteur)
  • 2003 : Destination finale 2 (scénariste)
  • 2004 : Cellular (scénariste)
  • 2004 : L'Effet papillon (scénariste, réalisateur)
  • 2005 : L'Effet papillon 2 (scénariste)
  • 2006 : Desti…En lire plus sur Wikipedia