Livre
Néerlandais

Het pannenkoekenboek

Eric Carle (auteur)

Het pannenkoekenboek

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Hannes ziet wat er allemaal nodig is voor een pannenkoek en hoe deze wordt gebakken. Prentenboek met kleurige illustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Bakken, Voeding
Titre
Het pannenkoekenboek
Auteur
Eric Carle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pancakes, pancakes!
Éditeur
Haarlem: Gottmer, © 2015 | Autres éditions
[28] p. : ill.
Placing suggestion
Eten - Drinken (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Prentenboek over een jongetje, dat voor zijn ontbijt graag een pannenkoek wil eten. Omdat zijn moeder het druk heeft, mag hij zelf alle ingrediënten bij elkaar zoeken, zodat zijn moeder er een pannenkoek van kan bakken. Leerzaam prentenboek waarin peuters vanaf ca. 4 jaar op een speelse manier wordt uitgelegd wat er allemaal nodig is om zoiets lekkers als een pannenkoek te bakken; ook de herkomst van de ingrediënten komt aan de orde. Illustraties in een collage-techniek met mooie warme kleuren.

Het pannenkoekenboek

En dan ligt er een lekkere pannenkoek op je bord … Hoe die daar komt? Daar staan we meestal niet bij stil. Tegenwoordig komt bloem uit een papieren zak, eieren uit een kartonnen doos en melk uit een tetrabrik. Eric Carle laat in ‘Het pannenkoekenboek’ zien dat de ingrediënten eigenlijk een langere weg afleggen dan van de supermarkt tot thuis. Floris moet in het boek op zoek naar alle ingrediënten vooraleer mama een pannenkoek voor hem bakt. Bloem wordt gewonnen uit tarwe, de eitjes komen van de kip en boter moet van de melk gekarnd worden. De meeste kinderen zullen behalve het feit dat de eitjes van de kip komen, weinig herkennen in dit boekje. Het boek was in die zin al gedateerd vooraleer het uitkwam (1990). De herhaling in het verhaal (Floris moet steeds op zoek naar een nieuw ingrediënt) kan kinderen wel aanspreken. Het einde van het boek is eigenlijk een geïllustreerd recept om pannenkoeken te bakken. De illustraties zijn typisch Eric Carle: je houdt ervan of je houdt er niet van…Lire la suite

À propos de Eric Carle

Eric Carle est un auteur-illustrateur américain de littérature de jeunesse né le 25 juin 1929 à Syracuse dans l'État de New York et mort le 23 mai 2021 à Northampton. Il illustre ses albums dans un style qui lui est propre (technique du collage). Ses œuvres rencontrent un grand succès et sont traduites dans de nombreuses langues.

Biographie

Eric Carle naît à Syracuse en 1929 de parents allemands. Il grandit dans l'Allemagne nazie. En 1952, Eric Carle quitte Stuttgart où il a étudié et arrive à New York. Il est employé au New York Times comme designer graphique puis devient directeur artistique dans une agence de pub.

Il meurt le 23 mai 2021 à l'âge de 91 ans.

En lire plus sur Wikipedia