Livre
Néerlandais

Slokkebrok de reuzenslang

Eric Carle (dessinateur), Ernst Van Altena (auteur), Richard Buckley (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een reuzenslang eet alle dieren op die hij tegenkomt, tot hij uiteindelijk zijn eigen staart oppeuzelt. Prentenboek met kleurrijke illustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Slokkebrok de reuzenslang / Eric Carle ; met tekst van Ernst van Altena
Dessinateur
Eric Carle
Auteur
Ernst Van Altena Richard Buckley
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The greedy python
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2007 | Autres éditions
[20] p. : ill.
Note
Naar een idee van Richard Buckley
ISBN
9789025742362

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 42 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Slokkebrok, een gifgroene slang van wel honderd meter lang, leefde in het oerwoud en heeft zijn naam gekregen omdat hij alles at wat zijn pad kruiste. Een heel menu werd samengesteld: een kleine muis als voorgerecht, een vogeltje ertussen, een vleermuis, een vis, een groene kikker... Slokkebrok werd steeds dikker en zelfs een stekelvarken, een aap met huid en haar, een buffel en een olifant konden hem niet ontsnappen. Na tien stuks, was Slokkebrok pas voldaan. In zijn buik stommelden alle dieren luid tot Slokkebrok er misselijk van werd en de dieren uitspuugde. De slang was dan wel snel opgeknapt, maar ook door de honger verslapt. Dan zag hij een vreemd, gifgroen dier bewegen, en hij at het op. Maar viel dat even tegen...

Slokkebrok de reuzenslang is een boek vol actie om voor te lezen aan peuters en kleuters. Het verhaal in vlotte rijmtaal laat toe om veel intonatie, dramatiek en gebaren te gebruiken, om de spanning en opbouwende reusachtigheid van het verhaal te benadr…Lire la suite
Een reuzenslang, zó lang dat hij niet op een bladzijde past, eet alle dieren op van groot tot klein. Als ze hem in de weg zitten, spuugt hij ze alle 10 weer uit en maakt dan een eind aan zichzelf door zichzelf op te eten (dood?). De laatste tekening is die van een nog maar heel kort stukje slang met de staart in de bek. Wat je daar als peuter mee moet, wordt niet helemaal duidelijk: opgeruimd staat netjes, lijkt het motto. Bekende Carle-motieven als tellen en steeds een dier erbij, zijn uitgebeeld in paginagrote (soms zelfs twee pagina's) collageachtige illustraties in prachtige, warme kleurencombinaties. Drie keer wordt de zon als toeschouwer opgevoerd. De weinigzeggende tekst (4 à 6 regeltjes per bladzijde) is wat geforceerd in rijmvorm geperst. Een prentenboek met mooie prenten en een matige tekst om te bekijken met en voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 3 jaar.

À propos de Eric Carle

Eric Carle est un auteur-illustrateur américain de littérature de jeunesse né en 1929 à Syracuse dans l'État de New York. Il illustre ses albums dans un style qui lui est propre (technique du collage). Ses œuvres rencontrent un grand succès et sont traduites dans de nombreuses langues.

Biographie

Eric Carle naît en à Syracuse en 1929 de parents allemands. En 1952, Eric Carle quitte Stuttgart où il a étudié et arrive à New York. Il est employé au New York Times comme designer graphique puis devient directeur artistique dans une agence de pub.

Il entame ensuite une carrière d'illustrateur en utilisant la technique du collage qui lui permettra d'être reconnu. Son album jeunesse La Chenille qui fait des trous, publié en 1969, fait partie des 200 livres préférés des britanniques, dans un sondage de la BBC réalisé en 2003, The Big Read, parmi les 750 000 réponses.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions