Livre
Néerlandais

Wil je mijn vriendje zijn?

Eric Carle (auteur), Corinne Van Moorselaar (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Kleurig prentenboek over een muisje dat tevergeefs tracht vriendschap te sluiten met allerlei - merendeels uitheemse - grote dieren, totdat het uiteindelijk met een soortgenoot gelukkig wordt. Als kijkboek al bruikbaar vanaf ca. 2 jaar, voorlezen vanaf ca. 3,5 jaar.
Titre
Wil je mijn vriendje zijn?
Auteur
Eric Carle
Traducteur
Corinne Van Moorselaar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Do you want to be my friend
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2019 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789025767068 (hardback)
Placing suggestion
Vriendschap (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een kleine muis voelt zich alleen en gaat op zoek naar een vriendje. Tijdens zijn tocht over een langgerekt grasveld (dat later een slang blijkt te zijn), ziet hij steeds de staart van een dier en vraagt: ‘Wil je mijn vriendje zijn?’. Na het omslaan van de bladzijde blijkt om welk dier het gaat en volgt het antwoord, dat helaas steeds nee is. Na de staart van een paard volgt die van een krokodil, een leeuw, een pauw en van nog veel meer dieren. Dan ziet de muis gelukkig een bekend staartje, dat van een ander muisje blijkt te zijn dat heel graag vriendjes wil worden. Oblong prentenboek (heruitgave met dunkartonnen bladzijden en stevig omslag) met kleurrijke beschilderde collages in de kenmerkende stijl van de wereldberoemde illustrator. De illustraties lopen steeds van de rechterbladzijde, waarop het puntje van de staart te zien is, door op de volgende bladzijde. Zeer geschikt voor gebruik met peuters en kleuters door de vele herkenningsmogelijkheden, met name het zoeken naar een vrien…Lire la suite

À propos de Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Image by Fred Rockwood

Eric Carle est un auteur-illustrateur américain de littérature de jeunesse né le 25 juin 1929 à Syracuse dans l'État de New York et mort le 23 mai 2021 à Northampton. Il illustre ses albums dans un style qui lui est propre (technique du collage). Ses œuvres rencontrent un grand succès et sont traduites dans de nombreuses langues.

Biographie

Eric Carle naît à Syracuse en 1929 de parents allemands. Il grandit dans l'Allemagne nazie. En 1952, Eric Carle quitte Stuttgart où il a étudié et arrive à New York. Il est employé au New York Times comme designer graphique puis devient directeur artistique dans une agence de pub.

Il meurt le 23 mai 2021 à l'âge de 91 ans.

En lire plus sur Wikipedia