DVD
Anglais

An American Christmas carol

Eric Till (directeur), Jerome Coopersmith (scénariste), Charles Dickens (antécédent bibliographique)
In de jaren dertig ten tijde van de depressie in Amerika ontslaat directeur Benedict Slade op Kerstavond zijn trouwe assistent Thatcher en krijgt vervolgens bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner, die hem komt waarchuwen voor de komst van drie bezoekers uit het dodenrijk
Sujet
Kerstmis
Titre
An American Christmas carol / dir. Eric Till ; writer Jerome Coopersmith ; based on the novel by Charles Dickens
Directeur
Eric Till
Scénariste
Jerome Coopersmith
Antécédent bibliographique
Charles Dickens
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2002
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1997
Durée
97 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling : Nederlands
EAN
8715664003510

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse kerstfilm uit 1979 van Eric Till. Modernisering van het oorsprokelijke kerstverhaal van Charles Dickens waarbij het verhaal gesitueerd is in New England tijdens de depressie in 1935. De wrede en harteloze directeur van een financieringsmaatschappij Benedict Slade ontslaat op kerstavond zijn trouwe medewerker Thatcher. Vervolgens wordt hij bezocht door drie geesten. De Speelfilmencyclopedie vindt de film 'gemiddeld'.

À propos de Eric Till

Eric Till est un réalisateur, producteur et scénariste britannique né à Londres le 2 novembre 1929.

Biographie

Filmographie

comme réalisateur

  • 1960 : Festival (série télévisée)
  • 1960 : The Unforeseen (série télévisée)
  • 1963 : The Forest Rangers (série télévisée)
  • 1964 : Bitter Weird (TV)
  • 1965 : Seaway (série télévisée)
  • 1968 : A Great Big Thing
  • 1968 : Chauds, les millions (Hot Millions)
  • 1970 : The Walking Stick
  • 1972 : A Fan's Notes
  • 1974 : The National Dream: Building the Impossible Railway (feuilleton TV)
  • 1974 : Back to Beulah (TV)
  • 1975 …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions