Livre
Néerlandais

Een knipoog van de Boeddha

Erica Terpstra (auteur), Geertje Aalders (dessinateur), Joke Reijnders (adaptateur)
Onno en Wendy reizen in een droom naar India, waar ze het prinsje Siddhartha ontmoeten. Van hem leren ze over het boeddhisme en hoe je gelukkig kunt worden in je leven. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Boeddhisme, India
Titre
Een knipoog van de Boeddha
Auteur
Erica Terpstra
Dessinateur
Geertje Aalders
Adaptateur
Joke Reijnders
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Nieuwe Kerk, 2018
96 p. : ill.
Note
Publicatie ter gelegenheid van de tentoonstelling Het leven van Boeddha, de weg naar nu te Amsterdam (De Nieuwe Kerk) van 16 september 2018 tot en met 3 februari 2019.
ISBN
9789025770433 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 8 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De tentoonstelling 'Het leven van Boeddha, de weg naar nu'* in de Nieuwe Kerk van Amsterdam is de aanleiding voor dit kinderboek. In het voorwoord pleit de Dalai Lama, met wie de presentatrice en oud-politica een warme band heeft, voor het ontwikkelen van het gevoel van compassie. In dit debuut laat de auteur twee schoolkinderen, Wendy en Onno, die meedoen aan de themaweek op school over het boeddhisme, in een fictieve reis naar India het prinsje Siddhartha ontmoeten en daar zijn levensweg volgen. Begrippen als meditatie, verlichting, reïncarnatie zijn onnadrukkelijk vervlochten in het verhaal. Terug in Nederland, wordt het gevoel van compassie door het contact met een asielzoekersgezin concreet gemaakt. De twee kinderen zijn een beetje aan de brave kant, maar verder herkenbaar getypeerd in toegankelijk proza. De kunstige illustraties van de knipkunstenares zijn zeer sfeervol door de vrolijke, contrastrijke kleuren, en lijken van de pagina los te komen door deze techniek. In dit verzo…Lire la suite

À propos de Erica Terpstra

CC BY-SA 4.0 - Image by Wouter Engler

Erica Georgine Terpstra, née le 26 mai 1943 à La Haye, est une femme politique et une nageuse néerlandaise.

Carrière

Nageuse de nage libre, elle remporte aux Championnats d'Europe 1962 à Leipzig la médaille d'or sur 4 × 100 m nage libre. Aux Jeux olympiques d'été de 1964 de Tokyo, elle est médaillée d'argent sur 4 × 100 m 4 nages et médaillée de bronze sur 4 × 100 m nage libre

Membre du Parti populaire libéral et démocrate, elle siège à la Chambre des représentants de 1977 à 1994 et de 1998 à 2003. Elle est aussi secrétaire d'État auprès de la ministre de la Santé, du Bien-être et des Sports du Cabinet Kok I de 1994 à 1998.

Elle est de 2003 à 2010 présidente du Comité olympique néerlandais.

Voir aussi

Suggestions