De Russen hebben zich teruggetrokken uit Noorwegen en Jesper Berg wordt interimpremier. Tijdens de campagne voor de parlementsverkiezingen laaien oude en nieuwe conflicten op.
Titre
Occupied. Seizoen 3 / created by Erik Skjoldbjaerg, Karianne Lund ; based on an original idea by Jo Nesbø
Scénariste
Erik Skjoldbjaerg Karianne Lund Jo Nesbø
Acteur
Henrik Mestad Ane Dahl Torp Ingeborga Dapkunaite
Langue
Norvégien
Éditeur
Lumière, © 2020
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2019-2020
Durée
6 x 45 min.
Note
Noors gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003482249

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde en laatste seizoen van een Noorse tv-serie, gebaseerd op een idee van de bekende Noorse auteur Jo Nesbø. In het eerste seizoen* heeft een nieuwe groene regering in Noorwegen besloten de olie- en gasproductie stop te zetten. De EU vreest een energiecrisis, waarop Rusland met steun van de EU Noorwegen bezet. Aanvankelijk lijkt het leven zijn gang te gaan, maar de situatie wordt steeds grimmiger. Seizoen 2** begint met een gewapend conflict tussen de Noorse kustwacht en het Russische veiligheidsbedrijf dat een olie-installatie in het noorden van het land bewaakt. De spanningen lopen hoog op, met ook internationale gevolgen. In seizoen 3 hebben de Russen zich teruggetrokken en wordt Jesper Berg (Henrik Mestad) interimpremier. Tijdens de campagne voor de parlementsverkiezingen laaien oude en nieuwe conflicten op. Hoe moet het verder met de schone energie? Hoe ontwikkelt de relatie met de Russen zich? Hans Martin Djupvik (Eldar Skar), hoofd van de geheime dienst, onderzoekt de moord …Lire la suite

À propos de Erik Skjoldbjaerg

CC BY-SA 3.0 - Image by Jarvin

Erik Skjoldbjærg, est un réalisateur norvégien, né le 14 décembre 1964 à Tromsø.

Biographie

Il est connu pour ses films Insomnia et Prozac Nation. Il est aussi connu pour la série Occupied qu'il a créée avec Karianne Lund sur une idée originale de Jo Nesbø, et dont il a réalisé les deux premiers épisodes.

Filmographie

Réalisateur

  • 1993 : Vinterveien (court métrage)
  • 1994 : Close to Home (court métrage)
  • 1996 : Spor (court métrage)
  • 1997 : Insomnia
  • 2001 : Prozac Nation
  • 2005 : En folkefiende
  • 2006 : Størst av alt (pour la télévision)
  • 2010 : Hold-up (Nokas…En lire plus sur Wikipedia