Tijdens het werk aan een oliepijpleiding op grote diepte gebeurt een tragisch ongeval. De autoriteiten en het bedrijf belemmeren het onderzoek.
Titre
Pioneer / dir. by Erik Skjoldbjærg ; written by Erik Skjoldbjærg ... [et al]
Directeur
Erik Skjoldbjaerg
Acteur
Aksel Hennie Wes Bentley Stephen Lang
Compositeur
Air (FR)
Langue
Norvégien
Éditeur
Lumiere, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
106 min.
Note
Taalkeuze: Noors, Engels Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019008093

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op feiten gebaseerde Noorse actie-thriller uit 2013 van Erik Skjoldbjærg (Insomnia). De Noorse broers Petter en Knut maken begin jaren '80 deel uit van het duikteam dat helpt bij de proefboringen naar olie in de bodem van de Noordzee, een samenwerkingsverband tussen Noren en Amerikanen. Wanneer zich een tragisch ongeval voordoet op de bodem van de oceaan is het Petter die op onderzoek uitgaat. Hij lijkt een complot te ontdekken. Op papier had dit een razend spannende diepzeethriller kunnen worden en aanvankelijk is ‘Pioneer’ dat ook. Echter, 'de regisseur (...) vond het nodig zijn focus gedurende de tweede helft van zijn film minder scherp af te stellen, waardoor ‘Pioneer’ flink aan impact en kracht inboet', vindt Patricia Smagge (Cinemagazine.nl 10-12-'14) en geeft 3 sterren. Ook Paul Hauer (filmliefhebber.com 31- 10-'14) geeft 3 sterren: 'Je zou deze film ook prima onder het Arthouse genre kunnen scharen. Toch mist de film naar mijn mening de nodige spanning om mij op het puntje van…Lire la suite

À propos de Erik Skjoldbjaerg

CC BY-SA 3.0 - Image by Jarvin

Erik Skjoldbjærg, est un réalisateur norvégien, né le 14 décembre 1964 à Tromsø.

Biographie

Il est connu pour ses films Insomnia et Prozac Nation. Il est aussi connu pour la série Occupied qu'il a créée avec Karianne Lund sur une idée originale de Jo Nesbø, et dont il a réalisé les deux premiers épisodes.

Filmographie

Réalisateur

  • 1993 : Vinterveien (court métrage)
  • 1994 : Close to Home (court métrage)
  • 1996 : Spor (court métrage)
  • 1997 : Insomnia
  • 2001 : Prozac Nation
  • 2005 : En folkefiende
  • 2006 : Størst av alt (pour la télévision)
  • 2010 : Hold-up (Nokas…En lire plus sur Wikipedia