Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dageraad

Erin Hunter (auteur), Huberte Vriesendorp (traducteur)
De Tweebeners komen steeds dichterbij en vernietigen alles op hun pad, zelfs de Vierboom, de ontmoetingsplaats van alle Clans. De vier Clans besluiten gezamenlijk de gevaarlijke reis naar een nieuw thuis te ondernemen. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Katten
Titre
Dageraad
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Huberte Vriesendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dawn
Éditeur
Amsterdam: Fantoom, 2016 | Autres éditions
393 p.
ISBN
9789059241893 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde deel van de tweede serie 'Warrior cats'*, met als overkoepelende naam ‘De Nieuwe Profetie’. Het verhaal neemt de lezer weer vanaf de eerste bladzijde mee, als blijkt dat de Tweebeners de Clans dicht genaderd zijn en alles vernietigen wat op hun pad komt. Zelfs Vierboom, de plek waar de Clans elkaar generaties lang hebben ontmoet, wordt omgezaagd. Er rest de Clans maar één ding: vluchten en opzoek gaan naar een nieuw thuis. Maar reizen ze apart of samen? En wie is dan de leider en waar moeten ze naar toe? Als de SterrenClan ‘vertelt’ dat ze de bergen over moeten trekken, begint een lange en gevaarlijke reis. Gelukkig reiken de Stamkatten uit de bergen hen een helpende hand. In dit knap en vlot geschreven boek doet de kattenwereld, qua gevoelens en levensavonturen, denken aan de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad, vertrouwen en angst ontrollen zich voor de ogen van de ‘meegelokte’ lezer. Met deze uitgave is de tweede serie nu op …Lire la suite

Warrior Cats. De nieuwe profetie. Dageraad

“Duisternis, lucht, water en hemel zullen samenkomen … en het bos op zijn grondvesten doen trillen.” Deze verwachtingsvolle zin pronkt op de achterflap van dit derde deel van de tweede serie. In het vorige boek volgden we een paar uitverkoren katten van de verschillende stammen. Op het einde van hun missie kregen ze bovenstaande zin als profetie mee. Nu keren deze katten terug naar hun thuis om de boodschap aan iedereen door te geven en zo onheil te voorkomen.
Wanneer ze eindelijk thuiskomen, heeft er echter al een groot onheil meerdere stammen getroffen. Geen enkele stam zal meer veilig zijn en iedereen zal een ander onderkomen moeten zoeken. Zullen de katten van de verschillende stammen kunnen samenwerken om zo veel mogelijke leden veilig te stellen? Wie is er nog te vertrouwen? Kunnen ze nog rekenen op hun vertrouwde ‘Sterrenclan’? Dat er slachtoffers moeten vallen is duidelijk, maar hoeveel?
In dit deel wordt het verhaal vanuit verschillende perspectieven verteld in pl…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia