Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Donderwolken

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (traducteur)
Donder blijft zijn moeder vragen naar zijn onbekende vader. Als Donder tijdens een grote heidebrand veel katten het leven redt, staat hij ineens tegenover zijn vader. Heldere Hemel probeert zijn zoon over te halen zich bij hem aan te sluiten. Of blijft Donder loyaal aan het kamp van Grote Schaduw? Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Katten
Titre
Donderwolken
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Pauline Akkerhuis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Thunder rising
Éditeur
Mechelen: Fantoom, 2020
378 p.
ISBN
9789059246751 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit tweede deel* uit de vijfde reeks van de serie Warrior Cats (in het Engelstalige gebied is inmiddels reeks 7 bereikt!), bekend bij miljoenen lezers, volgt het bekende stramien: kloeke gebonden uitgave vol spanning en avontuur. Donder hecht erg aan zijn moeder en blijft haar vragen wie zijn vader is. Als Donder tijdens een grote heidebrand voorop gaat in de strijd en veel katten het leven redt, komt hij oog in oog te staan met zijn vader Heldere Hemel, leider van het Heldere Hemel-kamp. Donder is opgegroeid in het kamp van Grote Schaduw. Heldere Hemel laat zijn oog vallen op zijn zoon en probeert hem voor eigen gewin binnen zijn kamp te trekken. Een klassiek ‘vaders en zoon-conflict' ontspint zich, waarbij Donder heeft af te rekenen met tal van dilemma’s. Ook dit deel van de fantasyreeks leest als een trein: veel dialoog en agressie en liefdevolle zorg, leven en dood, gaan hand in hand. De strijd om het bestaan in de kattenclans is tastbaar en daarvoor worden vele werkelijkheden en …Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Bamboo Kingdom. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia