Daisy
Néerlandais

Duistere rivier

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (traducteur), Sofie Demeyer (narrateur)
De drie kleinkinderen van DonderClanleider Vuurster zijn leerling geworden en worden opgeleid tot krijgers. Ze komen daarbij in allerlei gevaarlijke situaties terecht.
Sujet
Katten
Titre
Duistere rivier
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Pauline Akkerhuis
Narrateur
Sofie Demeyer  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dark river
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Durée
8:34
Éditeur original
Fantoom
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De drie kleinkinderen van DonderClanleider Vuurster, de katten Leeuwpoot, Gaaipoot en Hulstpoot zijn leerling geworden en worden opgeleid tot krijgers. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Leeuwpoot wordt verliefd op Heidepoot, leerling van een andere clan. Hij overtreedt daarmee de krijgscode, wordt verketterd, maar ontdekt tijdens een amoureus avontuurtje wel een geheim tunnelstelsel. Gaaipoot staat in verbinding met de SterrenClan, de kattenhemel, en ontvangt van daaruit signalen en Hulstpoot gaat op eigen houtje bemiddelen tussen de verschillende clans om oorlog te voorkomen. Als er kittens van de WindClan vermist worden, dreigt het alsnog mis te gaan. Tweede boek van de derde serie Warrior Cats volgend op ‘Het tweede gezicht’*. Je leest het als onschuldige kattenavonturen, maar de actualiteit is nooit ver weg. Knap is het dat de kattenwereld bijna zo vertrouwd aanvoelt als ware het de mensenwereld. De serie heeft veel fans die de vermenselijkte kattenperikelen en fantasievolle die…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, ainsi que Bravelands. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia

Suggestions