Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Lange schaduwen

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (traducteur)
Sol, een mysterieuze eenling, probeert een wig te drijven tussen de vier kattenclans. Door de dreigende afsplitsing komen de toekomst en de profetie in gevaar. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Katten
Titre
Lange schaduwen
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Pauline Akkerhuis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Long shadows
Éditeur
Amsterdam: Fantoom, 2018 | Autres éditions
400 p.
ISBN
9789059246027 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De SterrenClan waakt over alle andere Clans. Sol, een mysterieuze eenling, probeert een wig te drijven tussen de vier Clans. Door de dreigende afsplitsing komen toekomst en profetie in gevaar. Daarnaast heerst de besmettelijke groenhoest, en is er onenigheid binnen de eigen DonderClan, waarbij zelfs doden vallen. In dit vijfde boek uit de derde reeks van 'Warrior Cats'* is de vermenselijking van de katten weer duidelijk aanwezig. Opvallend zijn de gelijkenissen met onze samenleving: het bewaken van je eigen territorium en grenzen, leiderschap, hiërarchie en een veilig thuis, al kan de serie ook gelezen worden als een spannend kattenavontuur. De verteltrant is redelijk uitgesponnen, vaak met situatieve herhaling. Ondanks het feit dat de fans inmiddels vertrouwd zijn met de kattennamen blijft het overzicht van de clans met hun katten een handig hulpmiddel gezien het enorm aantal kattenpersonages. Bekendheid met eerdere delen is noodzakelijk. Fans van de Warrior Cats-reeks worden in dit…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 (En lire plus sur Wikipedia