Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Maannacht

Erin Hunter (auteur), Huberte Vriesendorp (traducteur)
Zes katten zijn op terugreis van een missie om hun clans te redden. Onderweg ontmoeten ze een stam bergkatten. De stam gelooft dat Stormvacht de zilverkleurige kat is die hen, volgens een oude voorspelling, zal redden van Scherptand, een leeuwachtig wezen.
Sujet
Katten
Titre
Maannacht
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Huberte Vriesendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Moonrise
Éditeur
Amsterdam: Fantoom, 2015 | Autres éditions
341 p. : ill.
ISBN
9789059241374 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het spannende verhaal neemt lezers mee op de tocht van zes jonge krijgerkatten, die door de Sterrenclan (overleden voorouders die de huidige kattenclans begeleiden tijdens moeilijke levensopdrachten) zijn uitgekozen om de nieuwe profetie te vernemen: de kattenclans moeten samenwerken en een eenheid worden, om op die wijze de steeds groeiende macht van de tweebeners het hoofd te kunnen bieden en niet ten onder te gaan aan voedselgebrek en hongerdood. Tijdens hun tocht maken de jonge krijgers kennis met een onbekende kattenstam (bergbewoners), die bedreigd wordt door Scherptand, een bergleeuw. De nieuwe stam ziet in de zilvergrijze Stormvacht de redder in nood... Wederom een meeslepende vertelling over onzekerheid, samen optrekken, leiderschap en eenzaamheid, zorgzaamheid, vriendschap, aarzeling en trouw. Het verhaal zuigt de allengs meer geïntrigeerde lezer naar binnen. Het gedrag van de kattenclans lijkt op het gedrag van mensen, op menselijke twijfels bij ondernemingen. Tegelijkertij…Lire la suite

Warrior Cats. De nieuwe profetie. Maannacht

Maannacht is het tweede boek van de serie ’De nieuwe profetie’. Braamklauw, Kwikpoot, Vederstaart, Taanpels, Kraaipoot en Stormvacht keren terug naar hun clans. Ze waren door de Sterrenclan uitverkoren om hun clans te redden van een groot onheil. Hun opdracht om ‘Middernacht’ te vinden is al geslaagd. Nu moeten ze zo snel mogelijk terug huiswaarts.
Op hun terugweg ontmoeten ze een stam wilde katten. Die blijken een vreemde balangstelling te hebben voor Stormvacht. Volgens hen is hij uitverkoren om hun stam te redden van Scherptand, een tijger die regelmatig katten rooft en vermoordt. Stormvacht wordt gevangen gehouden, terwijl de anderen verder naar huis gestuurd worden. De nieuwe vrienden laten Stormvacht echter niet zo maar achter en verlossen hem van de stam. Toch voelt Stormvacht een zekere verplichting en ze gaan terug om de wilde stam te helpen. Vederstaart zorgt er uiteindelijk voor dat de wilde stam verlost wordt van de enge Scherptand, maar moet dit bekopen met haar lev…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia