Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Verbannen

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (traducteur)
De drie kleinkinderen van clanleider Vuurster trekken de bergen in om de Stam der Waterstromen te helpen. Daar ontdekken ze veel over de geheimzinnige voorspelling die hun boven het hoofd hangt. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Katten
Titre
Verbannen
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Pauline Akkerhuis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Outcast
Éditeur
Amsterdam: Fantoom, 2018 | Autres éditions
385 p.
ISBN
9789059245570 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De kleinkinderen van clanleider Vuurster, de katten Gaaipoot, Hulstpoot en Leeuwpoot hebben de macht van de sterren in hun poten, zo belooft de profetie. Alleen Gaaipoot, de blinde medicijnkat, weet van deze voorspelling en denkt dat de sleutel van deze profetie in het verre verleden ligt. Hij trekt de bergen in naar de Stam der Waterstromen, maar ook de twee andere katten nemen het besluit om het verleden te duiden en de Stam te helpen overleven. Verteld vanuit het perspectief van de drie katten is ook dit derde deel in de derde serie 'Warrior cats' weer actueel: het afbakenen van het eigen territorium en de angst terrein te verliezen. Ook deze derde serie omvat uiteindelijk zes delen. Knap is hoe de vermenselijking van de katten door het schrijverscollectief is beschreven. De beschrijving van de clanleden (voorin) en de informatie over de clans (achterin) blijven een onmisbare hulp gezien het enorme aantal kattenpersonages. Niet los te lezen van eerdere delen. Door de uitgesponnen s…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 (En lire plus sur Wikipedia