Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Water en vuur

Erin Hunter (auteur), Huberte Vriesendorp (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Vuurhart en de DonderClan raken verwikkeld in een heftige territoriumstrijd wanneer de WindClan uit hun jaaggebied worden verdreven.
Sujet
Katten
Titre
Water en vuur
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Huberte Vriesendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fire and ice
Éditeur
Mechelen: Baeckens, 2021 | Autres éditions
371 p.
ISBN
9789078345190 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het verhaal is geschreven vanuit de kater Vuurhart. Hij is een wilde kat die in een groep leeft met andere katten: de DonderClan. Tussen deze groep en drie andere clans heerst een hevige territoriumstrijd. Gezien de beoogde doelgroep is de verhaallijn en de stijl van het boek vrij ingewikkeld. Er worden onder andere een aantal niet-bestaande 'katse' woorden gebruikt (tweebeen, poesiepoes). Voordurend dreigt er gevaar. Als het ene probleem is opgelost, dient direct het volgende zich aan. De verhaallijnen sluiten wel goed aan op elkaar. Er zijn veel personages. Voor in het boek staat een namenlijstje waarin alle katten worden voorgesteld, ook zie je een plattegrond van hun leefgebied. Dit geeft, zeker in het begin, houvast. Er staan geen illustraties is het boek, uitgezonderd de clansymbolen vooraan ieder hoofdstuk. Je moet fantasie en belangstelling hebben voor katten om het verhaal te waarderen. Het boek is het tweede deel in de serie 'Warrior Cats' en een vervolg op 'De wildernis in'…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia